Sosyal Medya

TCG Anadolu'dan sonra 2. uçak gemimiz geliyor

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ikinci yılının değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Şu anda tam olmasa da, yarım da olsa bizim de bir uçak gemimiz var. Şimdi bunun tamamını yapacağız. İnşallah bizim de uçak gemimiz olacak. Şimdi bununla başlıyoruz, denize indi. Şimdi bir, iki tane daha alma gayretinde olacağız" açıklamasında bulundu.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BeÅŸtepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Kabinesi Ä°ki Yıllık DeÄŸerlendirme Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu.

Savunma sanayisine yönelik yaptığı açıklamalarda yerli ve milli uçak gemisiyle ilgili heyecanlandıran açıklamalarda bulunan ErdoÄŸan "Åžu anda tam olmasa da, yarım da olsa bizim de bir uçak gemimiz var. Åžimdi bunun tamamını yapacağız. Ä°nÅŸallah bizim de uçak gemimiz olacak. Åžimdi bununla baÅŸlıyoruz, denize indi. Åžimdi bir, iki tane daha alma gayretinde olacağız" ifadelerini kullandı.


"BU İŞİN ÅžAKASI YOK, KARARLIYIZ" 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın savunma sanayisine yönelik yaptığı açıklamalardan öne çıkan baÅŸlıklar ÅŸöyle:

"Milli Ä°HA motorumuz PD-170 ilk uçuÅŸunu ANKA platformu ile yaptı. Atmaca seyir füzemizin de testlerinde sona gelindi. Korkut projesinde ilk sistemler envantere girdi. Ülkemizin en önde olduÄŸu alanlardan zırhlı araçlardan bin 800'ü birimlere teslim edildi.

TCG Anadolu Gemisi

Åžu anda tam olmasa da, yarım da olsa bizim de bir uçak gemimiz var. Åžimdi bunun tamamını yapacağız. Ä°nÅŸallah bizim de uçak gemimiz olacak. Åžimdi bununla baÅŸlıyoruz, denize indi. Åžimdi bir, iki tane daha alma gayretinde olacağız.

Yeni tip denizaltı kapsamında Piri Reis havuza çekildi, bizzat o iÅŸi yaptık. SavaÅŸ gemilerimizin bakımları için inÅŸa ettiÄŸimiz 10 bin ton kaldırma kapasitesine sahip yüzer havuzumuz Ä°zmir'e teslim edildi. Bu iÅŸin ÅŸakası yok, kararlıyız olacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.