Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı: Normalleşme adımları eskiye tam dönüş gibi algılanmamalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını, 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor." dedi.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.
 
ErdoÄŸan, yaptığı açıklamada, annelerin Anneler Günü'nü tebrik ederek, "Hayatta pek çok ÅŸeyin ikamesi olabilir ama annenin ikamesi asla mümkün deÄŸildir. Bunun için annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Özellikle de onlar hayattayken gönüllerini hoÅŸ tutmalı, dualarını almalı, bizden razı olmalarını saÄŸlamalıyız. Nasıl evlatların yeri daima ebeveynlerinin kalbiyse, anne-babanın yeri de evlatlarının yanıdır." diye konuÅŸtu.
 
Koronavirüs salgınında özellikle Batı ülkelerindeki en büyük dramların yaÅŸlı bakım evlerinde yaÅŸandığını dile getiren ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:
 
"Türkiye olarak elbette kimsesiz tüm vatandaÅŸlarımız gibi yaÅŸlılarımıza da sahip çıkıyoruz. Kamuya ait huzurevlerinde hayatlarını sürdüren 27 binin üzerindeki yaÅŸlımıza her türlü ihtimamı gösteriyoruz. Sosyal güvencesi olmayan 805 bini aÅŸkın 65 yaÅŸ üzeri vatandaşımıza ayda 672 lira yaÅŸlılık maaşı ödemesi yapıyoruz. En düÅŸük emekli maaşını 1.500 liraya çıkartarak yaÅŸlılarımıza ilave bir destek saÄŸladık. SaÄŸlık hizmetlerinden yaÅŸlılarımızı öncelikle yararlandırıyoruz. Evde bakım hizmetleriyle ihtiyacı olan yaÅŸlılarımızın ihtiyaçlarını evlerinde karşılıyoruz. Salgın hastalık döneminde oluÅŸturduÄŸumuz Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla 5 milyon yaÅŸlı veya kronik hastalığı olan vatandaşımıza evinde hizmet götürdük. Bu vatandaÅŸlarımızın alışveriÅŸ ihtiyaçlarından emekli maaşı ödemelerine, maske, kolonya dağıtımına kadar pek çok hizmetleri Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından verildi. ÖÄŸretmen, imam, polis, bekçi, jandarma baÅŸta olmak üzere kamu görevlileriyle gönüllülerden oluÅŸan 146 bin Vefa Sosyal Destek Grubu mensubu kardeÅŸimizin her birine ÅŸahsım, milletim adına teÅŸekkür ediyorum. Ayrıca AK Parti, MHP, CHP ve diÄŸer partilerden 1.119 belediye de Vefa Sosyal Destek Gruplarına yardımcı olarak bu zor zamanda örnek bir dayanışma sergilediler." 
 
"Kampanyamızda toplanan bağış tutarı yaklaşık 2 milyar lirayı bulmuştur"
 
"Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasıyla dayanışma gösterildiÄŸini belirten ErdoÄŸan, "Kampanyamızda toplanan bağış tutarı yaklaşık 2 milyar lirayı bulmuÅŸtur. Ramazan ayı sonu itibarıyla bitecek kampanyamıza bağışlarınızın sürmesini bekliyoruz." dedi.
 
ErdoÄŸan, "Ä°nsanı yaÅŸat ki devlet yaÅŸasın" anlayışıyla hareket ederken, her bir canlının ihtiyaçlarının da düÅŸünüldüÄŸünü ve gereken tedbirlerin alındığını vurgulayarak, "Kırsal kesimdeki tarım ve hayvancılık iÅŸleriyle baÄŸlantılı faaliyetlere zaten hiç ara vermemiÅŸtik. Hayvanlarını otlatmak için yaylalara çıkanların, arıcılıkla iÅŸtigal edenlerin, bahçe ve tarlasını ekip biçenlerin, veterinerlerin, mevsimlik tarım iÅŸçilerinin faaliyetlerini kolaylaÅŸtırdık. SokaÄŸa çıkma kısıtlaması günlerinde ÅŸehirlerinde yaÅŸayanların da evcil hayvanlarını gezdirebilmelerine ve sokak hayvanlarını besleyebilmelerine imkan saÄŸladık. SaÄŸlık, gıda ve güvenlik baÅŸta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarını karşılayarak insanımıza hizmet etmeyi sürdüreceÄŸiz." diye konuÅŸtu.
 
"Hayatı normalleÅŸtirme adımları 10 Mart öncesine dönüÅŸ gibi algılanmamalı"
 
Bu küresel salgına karşı 83 milyonla birlikte verdikleri mücadeleyi baÅŸarıyla devam ettirdiklerini belirten ErdoÄŸan, yeni vaka sayısının, ölüm sayısının, yoÄŸun bakımda olan ve solunum cihazına baÄŸlı hasta sayısının giderek azaldığını ifade etti.
 
Ä°yileÅŸen hasta sayısının, toplam test sayısının katlanarak arttığını anlatan ErdoÄŸan, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: 
 
"Kurallara riayet ederek gösterdikleri sabır ve fedakarlık için vatandaÅŸlarımızın her birine ÅŸükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki bu güzel tablo bize salgın sürecindeki bazı kısıtlamaları kontrollü ÅŸekilde azaltarak hayatı normale döndürmeye yönelik adımları atmaya baÅŸlama imkanı verdi. Ancak geçtiÄŸimiz hafta da ifade ettiÄŸim gibi tüm dünya ile birlikte ülkemizde de hayatımızı belirli kurallara riayet ederek devam ettirmek zorunda olduÄŸumuz yeni bir döneme girdik. Dünyanın koronavirüs salgınını, tamamen yenmesinin vakit alacağı açıkça ortadadır."
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Türkiye'nin de aralarında olduÄŸu bazı ülkeler salgını kontrol altına alırken, bazı ülkelerde salgının tüm hızıyla sürdüÄŸünü, bazılarında da yeni baÅŸladığını anlatarak, ÅŸöyle devam etti: 
 
"Bu tablo bize uzunca bir süre hayatımızı maske kullanımı, fiziki mesafeyi koruma ve temizliÄŸe sıkı riayetin esasını oluÅŸturduÄŸu yeni düzene göre sürdürmemiz gerektiÄŸine iÅŸaret ediyor. Bunun için vatandaÅŸlarımızın hayatı normalleÅŸtirme adımlarını kesinlikle 10 Mart öncesine dönüÅŸ gibi algılamaması gerekiyor. Salgın döneminde en küçük bir rehavetin nasıl büyük felaketlere yol açabileceÄŸinin dünyada ve ülkemizde pek çok örneÄŸi vardır. 
 
Ülkemizde bugüne kadar salgın tehdidi sebebiyle 412 yerleÅŸim yerini karantinaya almak zorunda kaldık. Bunlardan 300'ündeki karantina uygulaması sona ererken, 112'sinde devam ediyor. Maske, fiziki mesafe, temizlik ÅŸartlarına uyulmadan bir araya gelinen etkinliklerde tek bir enfekte kiÅŸi dahi zincirleme olarak yüzlerce, binlerce kiÅŸiye hastalık bulaÅŸtırabiliyor. Gerçekten zaruri bir iÅŸi olmadan dışarı çıkanlar, sokakta, ulaşım araçlarında, açık ve kapalı mekanlarda gereksiz kalabalıklar oluÅŸturanlar kendi elleriyle virüsü besliyorlar. Hayatımızı uzunca bir süre salgın tehdidine karşı bizi koruyacak tedbirlere göre devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Bu gerçeÄŸi ne kadar hızlı kabullenir ve içselleÅŸtirirsek, mücadelemizi de o derece etkili yürütürüz."
 
"Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız"
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız." diyerek, sokakta, markette, iÅŸ yerinde, her yerde fiziki mesafenin mutlaka korunması gerektiÄŸini vurguladı. 
 
Kalabalık yerlerden olabildiÄŸi kadar uzak durulması, hayatın sadeleÅŸtirilmesi gerektiÄŸini ifade eden ErdoÄŸan, "Ellerimizi sık sık yıkayacağız. Dışarıda iÅŸimiz bitip de evimize döndüÄŸümüzde kıyafetlerimiz dahil daha kapsamlı bir temizlik yaparak hayatımıza devam edeceÄŸiz. Attığımız normalleÅŸme adımlarının, iÅŸte bu kavramlar çerçevesinde deÄŸerlendirilmesini istiyorum. Yani tamamen eski günlere geri dönmüyor, sadece salgın ÅŸartlarında hayatımızı biraz daha kolaylaÅŸtırmaya çalışıyoruz." diye konuÅŸtu.
 
"SSK ve BaÄŸkur primi ödemelerinin tutarı 40 milyar lirayı buldu"
 
ErdoÄŸan, aldıkları tedbirleri, özellikle normalleÅŸme adımlarını da gerektiÄŸinde geniÅŸletecek, gerektiÄŸinde sınırlandıracak ÅŸekilde dinamik bir süreçte yürüteceklerini belirtti.
 
CumhurbaÅŸkanlığı ve Bakanlıklar bünyesinde süren çalışmaları anbean gözden geçirerek eksikleri tamamladıklarını, aksaklıkları düzelttiklerini aktaran ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti: 
 
"Esnafımıza ve çalışanlarımıza, ekmeklerini kazanabilecekleri, evlerini geçindirebilecekleri ÅŸartları oluÅŸturmaya çalışıyoruz. Sanayicimize, ihracatçımıza, iÅŸ dünyamıza çarklarını çevirebileceÄŸi alan açmanın gayreti içindeyiz. Bu kapsamda mücbir sebebe dayalı olarak 6 ay süreyle ertelediÄŸimiz SSK ve BaÄŸkur primi ödemelerinin tutarı 40 milyar lirayı buldu. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eÄŸitimini telafi edilemeyecek bir zarar görmeden sürdürmelerini saÄŸlamak istiyoruz." 
 
Salgın sonrası siyasi ve ekonomik bakımdan yeniden ÅŸekillenecek küresel sistemde Türkiye'yi daha avantajlı bir konuma getirmeyi hedeflediklerini belirten ErdoÄŸan, "Süratle geliÅŸtirdiÄŸimiz programlarla, çalışma, sosyal güvenlik, sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar baÅŸlıkları altında oluÅŸturduÄŸumuz sosyal koruma kalkanını daha da güçlendireceÄŸiz." dedi.
 
ErdoÄŸan, saÄŸlık ile ilgili hassasiyetlerden asla taviz vermeden milleti ve ülkeyi geliÅŸtirmeye, kalkındırmaya, büyütmeye, güçlendirmeye devam etmekte kararlı olduklarını anlattı. 
 
BaÅŸakÅŸehir Åžehir Hastanesi'nin ikinci etabı 21 Mayıs'ta açılacak
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, dün Gayrettepe-Ä°stanbul Havalimanı metro hattının tünel ışığı görme törenini icra ettiklerini hatırlatarak, Nisan 2021'de bu hattın havalimanından Kağıthane'ye kadar olan kısmını, en geç Eylül 2021'de de tamamını hizmete açmayı planladıklarını söyledi.
 
Önceki gün bayrama kadar açılışa hazır hale gelecek olan YeÅŸilköy ve Sancaktepe hastaneleri ile Sultan 2. Abdülhamit'in emaneti olan Hadımköy Dr. Ä°smail Niyazi KurtulmuÅŸ Hastanesi'nin inÅŸaatını incelediÄŸini belirten ErdoÄŸan, ilk etabını 20 Nisan'da hizmete aldıkları 2 bin 682 yatak kapasiteli BaÅŸakÅŸehir Åžehir Hastanesi'nin ikinci etabını, Japonya BaÅŸbakanı Åžinzo Abe ile birlikte telekonferans iÅŸtirakiyle 21 Mayıs'ta hizmete açacaklarını bildirdi.
 
ErdoÄŸan, "Hamdolsun ülkemiz bu dönemde her alanda gıpta ile takip edilen bir yerde duruyor. Tamamen Türkiye'ye mahsus bir model olan ve bizim hayata geçirdiÄŸimiz Genel SaÄŸlık Sigortası sistemimizin önemini bu süreçte hep birlikte çok daha iyi gördük. Hiçbir sosyal güvencesi olmayanın dahi aylık 88 lira gibi herkesin gücünün yeteceÄŸi bir meblaÄŸ ile dahil olabildiÄŸi bu sistem, pek çok ülke tarafından yakın incelemeye alınmıştır." dedi.
 
Yüksek standartlarda hizmet veren kamu saÄŸlık kuruluÅŸlarının yanı sıra özel saÄŸlık kuruluÅŸlarının da makul katkılarla sisteme dahil olmasının, ülkeye mahsus bir uygulama olduÄŸunu aktaran ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi: 
 
"Salgın döneminde en çok ihtiyaç duyulan tedavi yöntemlerini ve ilaçlarıyla 11'i kanser olmak üzere 43 kritik ilacı daha geçtiÄŸimiz günlerde ödeme kapsamına alarak vatandaÅŸlarımızın saÄŸlığını her ÅŸeyin üzerinde tuttuÄŸumuzu gösterdik. Bu güzel tablo, 2003 yılından beri aÅŸama aÅŸama hayata geçirdiÄŸimiz sosyal güvenlik reformlarının neticesidir. Bu vesileyle 11-17 Mayıs Sosyal Güvenlik Kurumu Haftası dolayısıyla Sosyal Güvenlik Kurumumuzun tüm çalışanlarına gayretleri ve emekleri için teÅŸekkür ediyorum."
 
"Bu ılımlı tablo, Türkiye'nin saÄŸlık hizmetlerinde marka haline gelmesine katkı saÄŸlayacak" 
 
Türkiye'nin salgın krizini yönetmedeki baÅŸarının baÅŸta bilim insanları olmak üzere herkesin ilgisini çektiÄŸini belirten ErdoÄŸan, bu ılımlı tablonun, yakın tarihte Türkiye'nin saÄŸlık hizmetlerinde dünyanın önde gelen markalarından biri haline gelmesine katkı saÄŸlayacağını aktardı.
 
ErdoÄŸan, salgınla mücadelede gösterilen baÅŸarının, tedbirleri salgın sonrasında da devam ettirerek, üretimi ve istihdamı harekete geçirmede tekrarlayacaklarına inandığını belirtti.
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, normalleÅŸme programı kapsamında SaÄŸlık Bakanlığının her sektörde bu adımların nasıl, hangi aÅŸamalara göre ve ne ÅŸekilde atılacağıyla ilgili rehberler hazırladığını, kurumların ve iÅŸletmelerin faaliyetlerini bu rehberlerdeki esaslara göre yürüteceÄŸini kaydetti. 
 
SokaÄŸa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili alınan yeni kararlar
 
ErdoÄŸan, sokaÄŸa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili alınan yeni kararları açıkladı.
 
Dün 11.00 ile 15.00 saatleri arasında ülke genelinde 65 yaÅŸ ve üzeri vatandaÅŸlara sokaÄŸa çıkma imkanı verildiÄŸini hatırlatan ErdoÄŸan, sözlerine ÅŸöyle devam etti:
 
"Bu vatandaÅŸlarımızın haftalar sonra kurallara riayet ederek yürüyüÅŸ yaptıklarını, güneÅŸlendiklerini, temiz hava aldıklarını görmekten memnuniyet duyduk. ÇarÅŸamba günü yine aynı saatler arasında 0-14 yaÅŸ grubu arası çocuklarımız için benzer bir kolaylığı devreye alıyoruz. Cuma günü de 15-20 yaÅŸ grubu arası aynı imkandan faydalanacaktır. Herhangi bir olumsuzluk tespit etmediÄŸimiz taktirde bu uygulamayı önümüzdeki haftalarda da sürdürmeyi planlıyoruz. 16, 17, 18, 19 Mayıs tarihlerinde yine sokaÄŸa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır. SokaÄŸa çıkma kısıtlamasının 18, 19 Mayıs günlerinde bakkal, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi iÅŸletmelerin ve online platformların saat 10.00 ila 16.00 arasında hem satış hem evlere servis için açık olabilmelerine imkan saÄŸlıyoruz. YaÅŸlılarımız 17 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında sokaÄŸa çıkabileceklerdir. 20 yaÅŸ altı da 20 Mayıs ÇarÅŸamba ve 22 Mayıs Cuma günleri iki grup halinde sokaÄŸa çıkmayı sürdürecektir."
 
"9 ilde daha ÅŸehirler arası giriÅŸ çıkış sınırlandırılması kaldırıldı"
 
Recep Tayyip ErdoÄŸan, geçen hafta 7 ilde giriÅŸ çıkış sınırlandırmasının sonlandırıldığını anımsatarak, "Bu haftaki Kabine Toplantımızda yaptığımız deÄŸerlendirmede 9 ilimiz için daha ÅŸehirler arası giriÅŸ çıkış sınırlandırmasını sona erdirmeyi kararlaÅŸtırdık. Bunlar, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, KahramanmaraÅŸ, Åžanlıurfa, TekirdaÄŸ illerimizdir." dedi.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, SaÄŸlık Bakanlığının belirlediÄŸi kriterler çerçevesinde berber, kuaför, güzellik salonu gibi iÅŸletmeler ile giyim eÅŸyası, ayakkabı, çanta, züccaciye ürünlerinin satıldığı yerlerin bugün itibarıyla faaliyete baÅŸladığını hatırlattı. Bu iÅŸletmelerin maske, fiziki mesafe ve temizlik ÅŸartları baÅŸta olmak üzere belirlenen kurallara riayet ederek vatandaÅŸlara hizmet vermelerini beklediklerini dile getiren ErdoÄŸan, herhangi bir olumsuzluk durumunda sınırlamaları yeniden artırmaya mecbur kalmamak için bu hatırlatmaları sürekli yapma ihtiyacı hissettiklerinin altını çizdi.
 
"Bez maske ile yeni bir adım atıyoruz"
 
Noterlerde nöbetçilik uygulamasını kaldırıp, normal çalışma düzenine dönülmesini saÄŸladıklarını söyleyen ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
 
"Bugüne kadar 450 milyon cerrahi maskeyi çeÅŸitli yöntemlerle vatandaÅŸlarımıza ve çalışanlarımıza ulaÅŸtırdık. Maske satışını normalleÅŸme adımları çerçevesinde, 1 lira üst sınırla serbest bıraktık. Åžimdi bez maske ile ilgili yeni bir adım atıyoruz. Yıkanabilir bez maske standartları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız, Türk Standardları Enstitüsü, TÜBÄ°TAK ve üreticilerle iÅŸ birliÄŸiyle belirlendi. Bunlar için de bir üst fiyat belirlenerek satışına izin verilecek. Ayrıca bu ürünlerin ciddi bir ihracat potansiyeli vardır."
 
Bu ay yapılacak ödemelerle ilgili tarihleri açıklayan ErdoÄŸan, ÅŸu bilgileri aktardı:
 
"Emeklilerimizin bu ayki maaÅŸ ödemelerini 15 Mayıs'tan itibaren hesaplarına yatırmaya baÅŸlayarak bayrama kadar bitireceÄŸiz. Yüksek öÄŸrenim öÄŸrencilerimizin 6 Haziran'da yapılacak burs ve kredi ödemelerini, 19 Mayıs'tan baÅŸlatıp bayrama kadar tamamlayacağız. Aynı ÅŸekilde mayıs ayı iÅŸsizlik ödemelerini de öne çektik. Salgın kapsamında hazırladığımız sosyal destek programının ilk iki fazında 4,4 milyon vatandaşımıza biner lira nakit desteÄŸi verdik. Özellikle salgın tedbirleri sebebiyle iÅŸsiz kalan vatandaÅŸlarımıza yönelik 3. faz nakit desteÄŸi programında da ödemeler baÅŸladı. Bu kapsamdaki ödeme yapılan kiÅŸi sayısı 900 bini buldu. Sadece ramazan ayı yardımları için sosyal yardımlaÅŸma ve dayanışma vakıflarımıza yarım milyar lirayı aÅŸkın kaynak aktardık."
 
"2020 yılı için yaÅŸ çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruÅŸ olarak belirlenmiÅŸtir"
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bir müjde de çay üreticilerine vermek istediÄŸini dile getirerek, "Geçen yıl Çaykur yaÅŸ çay alımını kilogramı 2 lira 90 kuruÅŸtan yapmış, destekleme fiyatı ile bu rakam 3 lira 3 kuruÅŸa yükselmiÅŸti. Üreticiden alınan 751 bin ton çay karşılığı, 2,2 milyar lira ödeme yapılmıştı. 2020 yılı için yaÅŸ çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruÅŸ olarak belirlenmiÅŸtir. Bu rakam 13 kuruÅŸluk destekleme ile kilogramda 3 lira 40 kuruÅŸa denk gelmektedir. Ä°çiÅŸleri Bakanlığımız baÅŸka illerde oturup da çay hasadı amacıyla bahçelerine gidecekler için e-devlet sisteminde özel bir izin talep bölümü açacaktır. 19 Mayıs gecesi sokaÄŸa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte bu vatandaÅŸlarımız aldıkları izinlerle yola çıkabileceklerdir. Gereken tüm tedbirleri alarak bu sürecin en saÄŸlıklı ÅŸekilde yürümesini temin edeceÄŸiz. Hasatla birlikte yaÅŸ çay alımları baÅŸlayacaktır." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
Türkiye'nin en büyük enerji ve sulama projelerinden olan Ilısu Barajı'nın 6 tribününden ilkinin 19 Mayıs'ta hizmete alınacağını ifade eden ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:
 
"Milletimize hizmet yolunda durmadan, dinlenmeden, tüm imkanları seferber ederek çalışmaya devam edeceÄŸiz. Dünyada olduÄŸu gibi ülkemizde de büyük kriz dönemleri güçlü liderlik, güçlü yönetim gerektirir. Hamdolsun Türkiye 18 yıldır olduÄŸu gibi bugün de milletinin desteÄŸini almış, arkasında, tarihimizin en kapsamlı hizmet birikimi alan, ülkemizi hedeflerine ulaÅŸtırma iradesine sahip bir yönetime sahiptir."
 
"Cumhur İttifakı dimdik ayakta kaldı"
 
ErdoÄŸan, 15 Temmuz darbe giriÅŸimini milletle beraber akamete uÄŸrattıktan sonra Cumhur Ä°ttifakı ile yönetimi daha güçlü, daha geniÅŸ tabanlı hale getirdiklerini söyledi.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, geride bırakılan 4 yıla yakın sürede Cumhur Ä°ttifakı'nın her türlü fitne, iftira, yalan ve tahrik giriÅŸimine raÄŸmen Türkiye'nin ve Türk milletinin bekasına sahip çıkma ilkesinden taviz vermeden dimdik ayakta kaldığını vurguladı.
 
"Cumhur Ä°ttifakı'nı daha da güçlendirmeye kararlıyız"
 
MHP'lilere ve MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli ile Cumhur Ä°ttifakı'na destek veren tüm kesimlere ÅŸükranlarını sunan ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:
 
"Mesele ülke ve millet olduÄŸunda diÄŸer her ÅŸeyi teferruat olarak gören bir anlayışla Cumhur Ä°ttifakı'nı daha da güçlendirmeye kararlıyız. Türkiye'nin maruz kaldığı tüm saldırılara raÄŸmen, hedeflerinden ÅŸaÅŸmamasından rahatsız olan çevrelerin hiçbir oyunu bu kutlu yürüyüÅŸü bozmaya yetmeyecektir. Sınırlarımıza yönelik tehdit ve tacizleri püskürtmeye, terör örgütlerini ve Türkiye düÅŸmanlığıyla maruf güçleri bizzat yuvalarında bozguna uÄŸratmaya devam edeceÄŸiz. Akdeniz'deki, Kıbrıs'taki, Ege'deki haklarımızı ve çıkarlarımızı korumayı sonuna kadar sürdüreceÄŸiz. Meydanı FETÖ'den PKK'ya, Ermeni ve Rum lobilerinden Körfez kaynaklı husumet odaklarına kadar ÅŸer güçlerin hiçbirine bırakmayacağız. Yurt dışındaki finans kuruluÅŸlarını kullanarak ekonomimizi çökerteceklerini, ayaklarımıza prangalar vuracaklarını, bizi köÅŸeye kıstıracaklarını sananları, hüsrana uÄŸratmaya devam edeceÄŸiz.
 
Türkiye'nin 7 yıldır tarihinin en kritik istiklal ve istikbal mücadelesini yürütürken, ellerini ovuÅŸturarak ülkemizin dizlerinin üstüne çökmesini ve böylece sıranın kendilerine gelmesini bekleyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceÄŸiz. Demokrasi ve hukuk içinde milletimizden aradıkları desteÄŸi bulamayanlar, darbeden dış müdahaleye kadar her türlü faÅŸist yönteme sarılmaları beyhudedir. Milli iradeden yetki alarak meÅŸruiyet kazanmak varken, 70 yıldır defalarca denedikleri ÅŸekilde kaostan, terörden, krizden, darbeden, cuntadan, müdahaleden medet umanlara boÅŸuna beklediklerini bir kez daha göstereceÄŸiz. Türkiye'nin terörle mücadelesinin baÅŸarısız olduÄŸunu, ekonomisinin çöktüÄŸünü, diplomasisinin çuvalladığını, salgının tırmandığını görmek için adeta yanıp tutuÅŸanlara o duyguyu yaÅŸatmayacağız. Bizim hesaplaÅŸma usulümüz hukuk, hesaplaÅŸma yerimiz sandıktır. 2023 seçimlerinde milli iradenin arkasından dolanmaya çalışanlar bir kez daha milletimizden hak ettikleri cevabı alacaklardır."
 
"Ekonomimize ve ekonomi yönetimimize kurulan tuzaklar"
 
Cumhur Ä°ttifakı olarak 2023'e kadar Türkiye'yi her alanda bölgesinin ve dünyanın lideri yapacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade eden ErdoÄŸan, "Allah'ın yardımı ve milletimizin desteÄŸiyle Türkiye'yi dünyanın en geliÅŸmiÅŸ 10 ülkesinden biri haline getirme hedefimize ulaÅŸmakta kararlıyız. Koronavirüs salgını sonrası yeniden oluÅŸacak küresel yönetim sisteminde Türkiye inÅŸallah hak ettiÄŸi yeri alacaktır. Bunun için tek yapmamız gereken birliÄŸimize, beraberliÄŸimize, kardeÅŸliÄŸimize sıkı sıkıya sarılmak ve çok çalışmaktır. GeçmiÅŸte uzun yıllar boyunca ülkemizin enerjisini ideolojik, etnik, mezhebi, meÅŸreb ayrışmalarla heba edenlere artık bu fırsatı vermeyeceÄŸiz. Ekonomimize ve ekonomi yönetimimize kurulan tuzakların özellikle gerisindeki sinsi amaçların gayet iyi farkındayız." deÄŸerlendirmelerinde bulundu.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Ä°stiklal Marşı Åžairi Mehmet Akif Ersoy'un sözüne atıfta bulunarak, sözlerini ÅŸöyle sonlandırdı:
 
"83 milyon yürek toplu olarak vurduÄŸunda bu gücün önünde duracak hiçbir engel tanımıyoruz. Milletimizi köken ve inanç hatta cinsiyet ayrımı üzerinden bölme gayretlerinin hız kazanması 2 asırlık bir oyunun yeniden tedavüle sokulma çabasından ibarettir. Milli iradenin en üst düzeyde tecellisine imkan saÄŸlayan CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik saldırıları da aynı kapsamda görüyoruz. Suriye ve Libya'da yaÅŸanan geliÅŸmelerde ülkemizi istedikleri gibi yıpratamayanların giderek sıklaÅŸan bir ÅŸekilde ekonomi silahına baÅŸvurmalarının gerisinde de benzer bir gaye vardır. Milletimizle birlikte bunca mücadeleyi nasıl baÅŸarıyla sonuçlandırdıysak biiznillah istiklal ve istikbal davamızla birlikte salgın tehdidinin de üstesinden aynı ÅŸekilde geleceÄŸiz."
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 12 Mayıs Dünya HemÅŸireler Günü dolayısıyla salgın sürecinden canla baÅŸla çalışan saÄŸlık çalışanlarına teÅŸekkür etti.
 
Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.