Sosyal Medya

Güncel

İsrail, Filistin ve Arap ülkelerinde de vaka sayısı arttı

Koronavirüs nedeniyle yaşanan can kaybı, İsrail'de 177'ye yükseldi.



Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaÅŸanan can kaybı, Ä°srail'de 177'ye, DoÄŸu Kudüs'te 2'ye yükselirken, vaka sayıları Fas'ta 3 bin 46, Tunus'ta 884 oldu.
 
Filistinli insan hakları kuruluÅŸu Vadi Hilve Enformasyon Merkezi, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te Kovid-19 nedeniyle 2. can kaybının yaÅŸandığını duyurdu.
 
Hayatını kaybeden Filistinli kadının, kronik hastalıkları olduğu kaydedildi.
 
Filistin SaÄŸlık Bakanlığı, daha önce ülkedeki Kovid-19 vaka sayısını 449 olarak açıklamıştı.
Bakanlık, virüs tespit edilen kiÅŸilerden 120'sinin iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te, 15'inin Gazze'de, diÄŸerlerinin ise Batı Åžeria'da bulunduÄŸunu bildirmiÅŸti.
 
Ä°srail
 
Ä°srail SaÄŸlık Bakanlığı, 5 kiÅŸinin daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiÄŸini ve toplam can kaybının 177'ye ulaÅŸtığını duyurdu. Bakanlık, 222 kiÅŸide daha virüs tespit edildiÄŸini ve böylelikle vaka sayısının 13 bin 713 olduÄŸunu belirtti.
 
Enfekte olan kişilerden 149'unun durumunun ağır olduğu, iyileşenlerin sayısının ise 4 bin 49 olduğu aktarıldı.
 
Fas
 
Fas SaÄŸlık Bakanlığına baÄŸlı Salgın Hastalıklar Müdürü Muhammed Elyubi, düzenlediÄŸi basın toplantısında, ülkede 191 kiÅŸinin daha enfekte olmasıyla toplam vaka sayısının 3 bin 46'ya ulaÅŸtığını söyledi.
 
Tunus
 
Tunus SaÄŸlık Bakanlığı, 1185 kiÅŸiye test yapıldığını, bunlardan 5'inin sonuçlarının pozitif çıkmasıyla ülkedeki toplam vaka sayısının 884'e yükseldiÄŸini kaydetti.
 
Yeni can kaybının yaÅŸanmadığı ülkede, iyileÅŸenlerin sayısı ise 148 olarak açıklandı. SaÄŸlık Bakanlığı can kaybını 38 olarak açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.