Sosyal Medya

Güncel

20 Nisan itibariyle Türkiye'de son durum açıklandı: 2.140 vefat

Sağlık Bakanı Koca, "Bugün 1454 hastamız daha şifa buldu. En az virüs kadar ısrarcı olmalıyız. Bu savaşı; sağlık ordumuzun özverisiyle ve tedbirlerle kazanacağız." açıklamasında bulundu.



Sağlık Bakanlığı: 123 kişi hayatını kaybetti
 
SaÄŸlık Bakanlığı, son 24 saatte 4 bin 674 kiÅŸiye Kovid-19 tanısı konulduÄŸunu, 123 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, toplam vaka sayısının 90 bin 980'e, can kaybının 2 bin 140'a yükseldiÄŸini bildirdi.
 
Bakanlığın internet sitesinde yer alan "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerini, SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından paylaÅŸtı.
 
Tabloya göre, toplam test sayısı 673 bin 980, toplam vaka sayısı 90 bin 980, toplam vefat sayısı 2 bin 140, toplam yoÄŸun bakım hasta sayısı 1909, toplam entübe hasta sayısı 1033, toplam iyileÅŸen hasta sayısı 13 bin 430 oldu.
 
Bugünkü test sayısı 39 bin 703, vaka sayısı 4 bin 674, iyileÅŸen hasta sayısı 1454, vefat sayısı ise 123 olarak kayıtlara geçti.
 
"En az virüs kadar ısrarcı olmalıyız" 
 
Öte yandan Bakan Koca, bugün 1454 hastanın daha ÅŸifa bulduÄŸunu ifade ederek, "En az virüs kadar ısrarcı olmalıyız. Bu savaşı, saÄŸlık ordumuzun özverisi ve tedbirlere baÄŸlılıktaki ısrarımızla kazanacağız." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 
 
 
Bakan Koca'dan "yerli solunum cihazı" üretimine iliÅŸkin mesaj
 
SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli solunum cihazı üretiminde emeÄŸi geçenlere teÅŸekkürlerini iletti. 
 
Bakan Koca, Twitter'dan yerli solunum üretimine iliÅŸkin, "Henüz hastalık sınırlarımıza girmeden ihtiyacı görüp yerli ve milli imkanlara güvenerek baÅŸlattığımız solunum cihazı projemiz seri üretimden çıktı. EmeÄŸi geçen herkese teÅŸekkürler." paylaşımında bulundu. 
 
Sağlık Bakanı Koca: Şehir hastaneleri hayata hayat katan sağlık devrimidir
 
SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, "Åžehir hastaneleri hayata hayat katan bir saÄŸlık devrimidir." ifadesini kullandı. 
 
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni açılan Ä°stanbul BaÅŸakÅŸehir Åžehir Hastanesinin, Avrupa'nın en yüksek yoÄŸun bakım kapasitesine sahip hastanesi olduÄŸunu belirtti.
 
Ä°lk etabı açılan Ä°stanbul BaÅŸakÅŸehir Åžehir Hastanesinin sekiz ayrı hastaneyi bünyesinde barındırdığını vurgulayan Koca, ileri seviye imkanlarıyla saÄŸlık sistemine güç katacağını kaydetti. 
 
BaÅŸakÅŸehir Åžehir Hastanesinin özelliklerinin yer aldığı bir videoyu da paylaÅŸan Koca, "Åžehir hastaneleri hayata hayat katan bir saÄŸlık devrimidir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.