Sosyal Medya

Güncel

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'ilaç geliştirmek için Tübitak'a başvurduk' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, koronavirüsü salgınıyla mücadele kapsamında ilaç geliştirme projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.



Milli Savunma Bakanlığı, koronavirüsü salgınıyla mücadele kapsamında ilaç geliÅŸtirme projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede "Numune hammadde ile AR-GE çalışmaları baÅŸlatılmış, ilaç geliÅŸtirme projemiz TÜBÄ°TAK’a iletilmiÅŸtir" denildi.
 
Milli Savunma Bakanlığı koronavirüsü salgınıyla mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarla ilgili bir bilgilendirme yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada ÅŸöyle denildi:
 
MALZEME ÜRETÄ°MÄ°NE HIZ VERDÄ°K
 
* Koronayla Mücadele Merkezi (KOMMER) tarafından SaÄŸlık Bakanlığı’yla koordineli olarak sistematik bir ÅŸekilde hareket tarzları üretilmekte, risk ve durum deÄŸerlendirmesi yapılmaktadır.
 
* Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında bakanlığımızın milli imkan ve kabiliyetleri kullanılarak, mevcut kapasiteleri geliÅŸtirilmek suretiyle çeÅŸitli tipte maske, tulum ve hijyenik malzeme üretimine hız kazandırılmıştır.
 
* Dikimevlerinde maske üretiminin haftada 3 milyon, tulum üretiminin 10 bin adete çıkarılması; Ä°laç Fabrikası MüdürlüÄŸü’nde alkol bazlı dezenfektan üretiminin haftada 10 bin litreye çıkarılması; MKE’de maske üretiminin haftada 7 milyon, tulum üretiminin 100 bin adete, dezenfektan üretiminin 30 bin litreye çıkartılması planlanmaktadır.
 
TÜBÄ°TAK’A Ä°LETTÄ°K
 
* COVID-19 hastalarına müdahale kapsamında bazı ilaçların tedarik ve üretimi için yurt dışı hammadde ve ilaç tedarik faaliyetlerimiz devam etmektedir.
 
* Numune hammadde ile AR-GE çalışmaları baÅŸlatılmış, ilaç geliÅŸtirme projemiz TÜBÄ°TAK'a iletilmiÅŸtir.
 
* Ayrıca, tasarım ve üretimi tamamen yerli ve milli olan sahra mekanik solunum cihazının prototip üretiminin tamamlandığını da bu vesileyle bir kez daha belirtmek isteriz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.