Sosyal Medya

Güncel

Makedonya Türklerinin televizyonu Türkçe yayına başladı

Kuzey Makedonya Radyo Televizyonu Türkçe yayınları, kuruluşunun 51. yıl dönümünü kutladığı 16 Nisan 2020 tarihinde MRT 4 kanalında yayın hayatına başladı. MRT 4’te günde 11 saat Türkçe yayın yapılacak.



MRT 2 kanalının tamamen Arnavutça yayına ayrılmasıyla birlikte MRT 4 artık Türkçe kanalı olarak faaliyet sürdürecek. DiÄŸer topluluklar da bu kanalda günde ortalama bir buçuk saatlik yayın yapacak.
 
Konuyla ilgili Yeni Balkan gazetesine açıklamalarda bulunan MRT Türkçe Yayınları Müdürü Erhan Hasip, yeni kanalın Türk toplumuna hayırlı olmasını dileklerinde bulundu.
 
Hasip, yeni kanal çalışmalarının geçen yıl baÅŸlatıldığına dikkat çekerek, “Yıl dönümü vesilesiyle yeni kanalı geçen sene açmak istedik ancak belirli ÅŸartların oluÅŸturulması gerekiyordu. Bunların başında iç yönetmelikte deÄŸiÅŸiklik vardı. Seçim sürecine girilmesi yüzünden biraz ertelendi ve ÅŸimdi salgın yüzünden de ertelemeyi doÄŸru bulmadık. Bu nedenle yeni kanalı baÅŸlatma kararı aldık. Eksiklerimizle, mevcut insan potansiyeli ve imkanlarımızla birlikte baÅŸlattık ve süreç içerisinde iç tüzük deÄŸiÅŸikliÄŸiyle birlikte eksikliklerimizi tamamlama kararı aldık.” dedi.
 
“SOYDAÅžLARIMIZA YAKIÅžIR BÄ°R PROGRAM YAPMAMIZ LAZIM”
 
Yeni iÅŸe alımların 1-2 ay içerisinde gerçekleÅŸtirileceÄŸinin bildiren Hasip, “Salgını atlattıktan sonra bir ay içerisinde yeni iÅŸe alımlar, teknik altyapı için ihaleler yapılacak. Beklentilerimizin üstünde bir süre elde ettik. Bu süreçte herkesin elinden gelen desteÄŸi vereceÄŸine inanıyorum. Platform oluÅŸtu, çabalarımız sonuç verdi. Åžimdi artık daha kaliteli ve soydaÅŸlarımıza yakışır bir programla doldurmak için çalışma yapmamız lazım.” dedi.
 
Hasip, Türkiye’nin desteÄŸini beklediklerine dikkat çekerek “Åžimdiye kadar yayın anlamında destek aldık. Bundan sonra da daha ciddi bir ÅŸekilde belki TRT’yle ortak yayınlar, onların belgesellerini yayınlamak ÅŸeklinde güzel bir iÅŸbirliÄŸi geliÅŸtirebiliriz. Herkesle iÅŸbirliÄŸine açığız. Herkese hayırlı olsun.” diye ekledi.
 
MRT 4 TÜRKÇE PROGRAMI
 
MRT 4’ün Türkçe programı 10.00-15.30 ve 19.30-01.00 saatleri arasında izleyicileriyle buluÅŸacak. VatandaÅŸlar, kullandıkları dijital platformlarında güncelleme yaptıktan sonra kanalı izleyebilecek.
 
Ana haber bülteni 19.30’da, tekrarı ise 22.00’de yayınlanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.