Sosyal Medya

Güncel

İmamdan örnek davranış: Caminin aşevini yardım merkezine dönüştürdü

Nevşehir Çiçekli Cami İmam Hatibi Ahmet Aydemir, Korona virüs ile mücadele kapsamında camilerin kapatılmasının ardından cami içerisinde bulunan aşevi kısmını vefa çarşısına çevirdi.



Çiçekli Caminde her yıl Ramazan ayında 300 kiÅŸiye hayırseverler tarafından düzenlenen iftar sofrası korona virüs ile mücadele kapsamında bu yıl kurulamayacak. Camide Ramazan sofrasının kurulamayacak olmasının ardından cami imamı Ahmet Aydemir ve beraberindeki imamlar aÅŸevi kısmını vefa çarşısına dönüÅŸtürdü.

Hayırseverler tarafından kurulan vefa çarşısında ihtiyaç sahipleri buraya gelerek evinin ihtiyaçlarını karşılamasının ardından buradan ayrılıyor. Cami Ä°mamı Ahmet Aydemir tarafından Esentepe Mahallesinde 60 ailenin ihtiyaç sahibi olarak belirlenmesinin ardından ihtiyaç sahipleri camiye davet ediliyor.

Caminin aÅŸevi kısmına kurulan vefa çarşısına sosyal mesafe kurallarına göre alınan ihtiyaç sahipleri burada alışveriÅŸlerinin yapmasının ardından ayrılıyor. Çiçekli Cami Ä°mam Hatibi Ahmet Aydemir yaptığı açıklamada, camilerin sadece bir ibadethane deÄŸil aynı zamanda derdine ortak olma yeri olduÄŸunu biz ispatladıklarını söyledi. Aydemir, "Geçen sene Ramazan ayında burada her gün 300 kiÅŸiye iftar yemeÄŸi vermiÅŸtik. Hayır sahipleri her gün burada 300 kiÅŸiye yemek verdi.
 
 
Bu senede dedik ki 300 kiÅŸi yemek yiyemeyeceÄŸine göre farklı bir etkinlik yapalım istedik. Buraya hayır sahipleri gıda getirdiler. Bizde buraya bir vefa çarşısı kuralım ve bu vefa çarşısında isteyen gelsin istediÄŸi ihtiyacını alsın gitsin. Buradan çıkarken de dua etsinler istedik. Åžuanda ihtiyaç sahipleri geliyorlar. Burada istediklerini alıyorlar. Giderken de biz ihtiyaç sahiplerine bir hediye takdim ediyoruz. Ä°lgi gerçekten yoÄŸun.
 
 
Biliyorsunuz cami sadece ibadet yeri deÄŸil. Peygamber Efendimiz zamanında ihtiyacı olan, derdi olan, sıkıntısı olan camiye giderdi. Åžu zamanda eÄŸer camilerimizde ibadet yapılamıyorsa bunun yerine derdi olanlar bize geliyor, sıkıntısı olanlar bize geliyor. Bizde bunlara elimizden geldiÄŸince yardımcı olmaya çalışıyoruz.
 
 
Camilerin sadece bir ibadethane deÄŸil aynı zamanda derdine ortak olma yeri olduÄŸunu biz burada ispatlamış olduk. Allah izin verirse bu vefa çarşımız Ramazan Bayramına kadar devam edecek. Çünkü hayır sahipleri buradaki erzaklar bitince haber ver yeniden gönderelim dedi. Ä°nÅŸallah biz bunu bir ay boyunca devam ettireceÄŸiz” dedi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.