Sosyal Medya

Güncel

İngiltere Başbakanı Johnson'ın yoğun bakımda tedavisi sürüyor

İngiltere'de, Kovid-19 tedavisi gören Başbakan Johnson'ın halen yoğun bakımda olduğu ancak solunum cihazına bağlanmadığı açıklandı.



Ä°ngiltere'de, yeni tip koranavirüs (Kovid-19) tedavisi gören BaÅŸbakan Boris Johnson'ın halen yoÄŸun bakımda olduÄŸu ancak solunum cihazına baÄŸlanmadığı bildirildi.
 
BaÅŸbakan Yardımcısı Michael Gove, BBC'ye yaptığı açıklamada, Johnson'ın durumunun pazar günü bir dizi test için hastaneye kaldırıldıktan sonra kötüleÅŸtiÄŸini söyledi.
 
Gove, "Tıbbi tavsiye, BaÅŸbakan'ın dün akÅŸam saat 19.00'da yoÄŸun bakıma alınması gerektiÄŸi yönündeydi. Bundan hemen sonra kabineye bilgi verildi." dedi.
 
"Oksijen desteÄŸi verildi"
 
YoÄŸun bakımda tutulmasının nedenlerinden birinin, saÄŸlık ekibinin uygun gördüÄŸü her türlü desteÄŸi gerektiÄŸinde saÄŸlayabilmesi olduÄŸunu belirten Gove, ancak oksijen desteÄŸi verilen Johnson'ın "solunum cihazına baÄŸlanmadığını" kaydetti.
 
BaÅŸbakanın zatürre olup olmadığı ÅŸeklindeki soru üzerine "bunu bilmediÄŸini" belirten Gove, "Durumunda herhangi bir deÄŸiÅŸiklik olursa, 10 Numara (BaÅŸbakanlık) ülkeyi haberdar etmeyi sürdürecektir." ifadesini kullandı.
 
BaÅŸbakan'a vekalet eden DışiÅŸleri Bakanı Dominic Raab ise Johnson'ın "emin ellerde" olduÄŸunu söyledi.
 
Durumu 10 günde kötüleÅŸti
 
AteÅŸ ve öksürük belirtileri gösteren Johnson'ın 27 Mart'ta yapılan testi pozitif çıkmıştı.
 
O tarihten beri kendisini izole eden 55 yaşındaki BaÅŸbakan Johnson, 3 Nisan'da yayımladığı videoda, "Hala ateÅŸim var ve bu nedenle hükümetin tavsiyesi uyarınca, bu belirti gidene kadar kendimi tecrit etmeyi sürdürmem gerekiyor." demiÅŸti.
 
Johnson'ın bu videosuyla 2 Nisan akÅŸamı saÄŸlık çalışanlarını alkışlaması sırasında çekilen görüntüsünde, hastalığın üzerinde yol açtığı etki dikkati çekmiÅŸti.
 
Durumu düzelmeyen ve ateÅŸ ile öksürük gibi belirtileri devam eden Johnson, pazar akÅŸamı hastaneye kaldırılmıştı.
 
"Yoğun bakıma alındı"
 
Ä°ngiliz basınında, hastanede Johnson'a oksijen tedavisi uygulandığını, hala öksürük ve ateÅŸ görüldüÄŸünü ve ne zaman taburcu edileceÄŸinin bilinmediÄŸini belirten haberler yer almıştı.
 
BaÅŸbakanlıktan pazartesi akÅŸamı yapılan açıklamada ise "Bu öÄŸleden sonra BaÅŸbakan'ın durumu kötüleÅŸti. SaÄŸlık ekibinin tavsiyesi üzerine hastanedeki yoÄŸun bakım ünitesine alındı." bilgisi paylaşılmıştı.
 
BaÅŸbakan'ın gerektiÄŸinde kendi yerine DışiÅŸleri Bakanı Raab'ın vekalet etmesini istediÄŸi açıklanmıştı.
 
NiÅŸanlısında da virüs belirtileri görülmüÅŸtü
 
BaÅŸbakan'ın hamile olan niÅŸanlısı Carrie Symonds da, 4 Nisan'da sosyal medya hesabından "Geçen haftayı koronavirüsün temel belirtileriyle yatakta geçirdim. Test edilmeme gerek yok, 7 gün dinlendikten sonra kendimi daha güçlü hissediyorum ve iyileÅŸme sürecindeyim." paylaşımını yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.