Sosyal Medya

Güncel

Maske üreticisi: Her maske virüsten korumaz

Adana'da tek kullanımlık sağlık malzemeleri üretip satan firmanın sahibi Himmet Akız, koronavirüsün dünya genelinde yayılmasının ardından hem yurt içi, hem yurt dışı maske satışlarının misliyle arttığını söyledi. Akiz, maskenin filtre bölümünün hayati önem taşıdığını ve alınan filtrelerin yüzde 98 bakteri önler raporlu olması gerektiği uyarısı yaptı.



Dünya genelinde birçok ülkede ölümlere sebep olan koronavirüsün Türkiye’de görülmesinin ardından insanların özellikle maske almaya yöneldiÄŸini belirten saÄŸlık ürünleri üreten firmanın sahibi Himmet Akiz, maske satışlarının misliyle arttığını ve artık sipariÅŸleri geri çevirdiklerini dile getirdi.
 
Taleplerin dünya genelinde çok arttığını, eczanelerin ve medikallerin maske temin etmekte zorlanmalarının normal olduÄŸunu vurgulayan Akiz, “Durum bu olunca fırsatçılar piyasaya çıktı. Bizden normal fiyata aldıkları maskeleri fahiÅŸ rakamlardan satmaya kalkanlar var. Bunun sonucunda maske üreticileri fiyatları arttırmış diye bir algı oluÅŸuyor” dedi.
 
Her maske virüsten korumaz
 
Piyasadaki her maskenin virüsten korumayacağını ve gereken malzemelerin iyi kalitede üretim ağında kullanılmasının önemli olduÄŸunu vurgulayan Akiz, maskenin filtre bölümünün hayati önem taşıdığını ve alınan filtrelerin yüzde 98 bakteri önler raporlu olması gerektiÄŸini söyledi.
Filtresiz maskelerin satın alınmasının virüsten korumayacağını kaydeden Akiz, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Maske hijyenik ortamda ve kaliteli üretilmelidir. Avrupa ülkelerinin çoÄŸuna maske bizden gidiyor. Ä°talya ve Çin son durumlardan dolayı sipariÅŸleri arttırdı. Çekya'dan müÅŸterilerimiz geldi, görüÅŸmeler yapıyoruz. Tabi iç piyasaya öncelik tanıyoruz çünkü halkımızın maÄŸdur olmasını istemiyoruz. Üretim kapasitemizi son seviyeye çıkardık."
 
"Depolarda maske bulamıyoruz"
 
 
Koronavirüsün yayılmasının ardından maske satışlarının arttığını, depolarda maske bulmakta zorlandıklarını söyleyen Eczacı Emine Berat Demirci, buldukları maskelerin de yüksek fiyatlara satıldığını söyledi.
 
Koronavirüsten önce 3-5 liraya satılan maskelerin 10 liraya kadar yükseldiÄŸini kaydeden Demirci, "Bizler 10 liraya satıyoruz ama 20 liraya satan fırsatçılar da var. Her ÅŸeye raÄŸmen insanları geri çevirmemek adına maske temin etmek için mücadele ediyoruz. Bunun yanı sıra bağışıklık güçlendiriciler ve dezenfektanlara da ilgi arttı” diye konuÅŸtu.
 
Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasını duyunca maske almaya karar verdiÄŸini ve 2 maske satın aldığını söyleyen Erkan Åžahin (36) ise herkesin maske kullanıp, önlem alması gerektiÄŸini belirtti.
 
Çin Türkiye'ye sattığı maskeleri geri alıyor: Fabrikalar ise maske talebini karşılamak için gece-gündüz çalışmaya baÅŸladı
 
Çin'de ortaya çıkan ve farklı ülkelere yayılan 'koronavirüs'e karşı önlem amacıyla maske kullanılıyor. Maske talebinin artması ve üretimde ihtiyacın karşılanmaması üzerine Çin'den, daha önce Türkiye'ye pazarlanan maskeler satın alınmaya baÅŸlandı. Denizli'deki firma tarafından Çin'den ithal edilen maskeler, bu ülkeye satılıyor. Ayrıca Zonguldak'ta maske üretim fabrikasının genel müdürü Fatih Furtun, 'koronavirüs' salgınının ardından Çin'den talep edilen maskeyi karşılamak üzere 3 vardiya üretime geçtiklerini belirterek, 1 ay içerisinde 2 milyon maske ihracatı yapacaklarını söyledi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.