Sosyal Medya

Güncel

İdlib'den yürek yakan haber: Şehit sayımız 33'e yükseldi

Türkiye'nin gözlem noktalarından çekilmesi için rejime tanıdığı sürede son 48 saate girilirken İdlib'den kahreden haber geldi. Rejimin İdlib'deki hava saldırısında 33 askerimiz şehit oldu. Kahreden haberi Hatay Valisi Rahmi Doğan açıkladı. "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Bazı askerlerimiz de ağır yaralanmıştır" dedi.



Hain saldırı sonrası ErdoÄŸan  baÅŸkanlığında Ankara’da acil acil güvenlik toplantısı yapıldı. KılıçdaroÄŸlu, Bahçeli kurmaylarını topladı. AkÅŸener ise gezisini iptal ederek Ankara’ya döndü. DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu da NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüÅŸtü. GörüÅŸmede NATO’nun Ä°dlib’deki geliÅŸmelere iliÅŸkin nasıl devreye gireceÄŸi ve rejimin saldırılarına karşı alınabilecek önlemlerin ele alındığı öÄŸrenildi. 
 
Reuters, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere Avrupa kapılarını açtığını duyurdu. 
 
Ä°ÅŸte alçak saldırısı ve sonrasında yaÅŸanan karanlık gecenin özeti: 
 
TSK NOKTASINA KALLEÅž SALDIRI
 
Muhaliflere yakın kaynaklar, Suriye ya da Rus savaÅŸ uçaklarının Ä°dlib'in güneyinde, Cebel ez-Zaviye bölgesindeki Balyun'da bulunan TSK noktasını hedef alındığını duyurdu. 
 
Hatay Valisi Rahmi DoÄŸan gece yarısı üçüncü kez kameraların karşısına geçerek ÅŸehit sayısının 29'a yükseldiÄŸini açıkladı. DoÄŸan, 36 askerin ise yaralı olduÄŸu bilgisini paylaÅŸtı.
 
"HERHANGÄ° BÄ°R KAN Ä°HTÄ°YACI YOKTUR"
 
Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilen yaralıların tedavisinin devam ettiÄŸini söyleyen DoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:
 
"Kamuoyunu bir kez daha bilgilendirmek istiyorum. Özellikle Hataylı hemÅŸehrilerimizi bilgilendirmek istiyorum, herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. SaÄŸlık personelimizin tamamı hastanede görevinin başındadır. Yaralılarımıza gerekli tedaviler yapılmaktadır. HemÅŸehrilerimden müsterih olmalarını, hastanelerin etrafında herhangi yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum."
 
"YARALI ASKERLER SINIR KAPISINDAN Ä°ÇERÄ° ALINDI"
 
Vali, bazı askerlerin göçük altında olduÄŸu ve kurtarma çalışmalarının yarın devam edeceÄŸi iddialarıyla ilgili soruyu ise "Åžu an tüm askerlerimiz Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan içeriye alınmıştır. Yaralılarımız hastanededir" ÅŸeklinde yanıtladı.
 
Önceki açıklamasında bazı askerlerin de ağır yaralandığını söyleyen DoÄŸan, "Yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye'ye aldık. Hatay'daki devlet hastanelerinde tedavileri devam ediyor. Åžehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil ÅŸifa diliyorum. Milletimizin başı saÄŸolsun" diye konuÅŸtu.
 
DoÄŸan yaralılarla ilgili bilgilendirmeleri zaman içinde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.
 
Vali DoÄŸan, gece yarısından sonra saat 03.45'te ÅŸehit sayısının 33'e yükseldiÄŸini duyurdu. 
 
Reuters'ın Ä°ngiltere merkezli Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberine göre, Ä°dlib'de en az 34 askerimizin ÅŸehit olduÄŸu ileri sürüldü.
 
SALDIRI BALYUN'DA GERÇEKLEÅžTÄ°
 
Muhaliflere yakın kaynaklar, Suriye ya da Rus savaÅŸ uçaklarının Ä°dlib'in güneyinde, Cebel ez-Zaviye bölgesindeki Balyun'da bulunan TSK noktasını hedef aldığını bildirdi. 
 
Hatay Valisi Doğan da bunu doğrulayarak TSK unsurlarının Balyun'da hava saldırısına uğradığını kaydetti.
 
 
AÄžIRALÄ°OÄžLU: ASKERLERÄ°N SIKIÅžTIKLARINA DAÄ°R BÄ°LGÄ° DÜN SAVUNMA BAKANINA Ä°LETÄ°LMÄ°ÅžTÄ°
 
Habertürk'te canlı yayın programında konuÅŸan Yavuz AğıralioÄŸlu, TSK'nın saldırıyı ön görecek askeri yeterliliÄŸe sahip olduÄŸunu belirterek, "Bana dün gelen bir bilgide çocukların bölgede vurulmaktan korktukları ve bize lojistik olarak ulaÅŸmalarının mümkün olmadıkları kadar sıkıştıkları bilgisi dün geldi ve bunu Savunma Bakanı'na ilettim. Bir hava saldırısı bekleniyordu demek ki. Hava kuvvetlerimizin buna dair bilgisinin olması gerekirdi" dedi.
 
Ä°DLÄ°B'DE 52 ÅžEHÄ°DÄ°MÄ°Z VAR
 
Daha önce de Rusya destekli rejim güçlerinin saldırısında toplam 18 askerimiz ÅŸehit düÅŸmüÅŸtü. Ä°dlib'de 3 Åžubat'ta 7 asker 1 sivil personel, 10 Åžubat'ta 5 asker, 20 Åžubat'ta 2 asker, 22 Åžubat'ta 1 asker, 26 Åžubat'ta da 2 asker ÅŸehit olmuÅŸtu. Son kayıplarla birlikte ÅŸehit sayısı 52'ye yükselmiÅŸ oldu.
 
Önceki gün 2 askerimizin ÅŸehit düÅŸtüÄŸü saldırıyla ilgili CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan kararlılık mesajı vermiÅŸ "Gereken nesye yapılacaktır" açıklaması yapmıştı. ErdoÄŸan, bugünkü konuÅŸmasında ise ÅŸehit sayısının 3'e yükseldiÄŸini belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.