Sosyal Medya

Güncel

Yeşilçam'ın 'Ömercik'i hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden biri olan ve "Ömercik" filmiyle bilinen Ömer Dönmez evinde hayatını kaybetti. Dönmezin cenazesi öğlen namazına müteakip Üsküdar Selimiye Camii'nden kalkacak. Teyze kızı Ayşecik’le birlikte oynadığı ‘Yedi Cüceler ve Pamuk Prenses’i ‘Ayşecik’le Ömercik’, ‘Hayat Sevince Güzel’ gibi yapımlar onu sinemanın adı unutulmayacak çocuk yıldızları arasına soktu.



Üsküdar'daki evinde hayatını kaybeden 61 yaşındaki oyuncu Ömer Dönmez'in vefat haberini yeÄŸen Tolga Acar, sosyal medya heasbından duyurdu.
 
YeÄŸeni Tolga Acar sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Dayım Ömer Dönmez'i (Ömercik) kaybettik. Cenaze öÄŸlen namazına müteakip Üsküdar Selimiye Camii'nden kalkacaktır. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.
 
Ömercik adı baÅŸrol oyuncularının arasına yazıldı
 
1959 doÄŸumlu Ömercik ya da gerçek adıyla Ömer Dönmez, 4 yaşında kamera karşısına geçti. 60’lı ve 70’li yıllarda 40’a yakın filmde oynadı. Her oynadığı film onu biraz daha ÅŸöhrete ulaÅŸtırıyor ve ‘Ömercik’ adı baÅŸrol oyuncularının arasına yazılıyordu. Teyze kızı AyÅŸecik’le birlikte oynadığı ‘Yedi Cüceler ve Pamuk Prenses’i ‘AyÅŸecik’le Ömercik’, ‘Hayat Sevince Güzel’ gibi yapımlar onu sinemanın adı unutulmayacak çocuk yıldızları arasına sokmuÅŸtu.
 
Dönmez, 17 yaşındayken geçirdiÄŸi talihsiz bir kaza nedeniyle de sol gözünü kaybetmiÅŸti. Arabanın gevÅŸeyen kelebek camı vidasını sıkmak için elindeki tornavidayla çalışırken, yukarıdaki delikten bakmak isteyince kayan tornavida gözüne saplanmıştı. Daha sonra bir süre büfecilik ve taksicilik yaptı. Ömercik en son, Ä°kinci Bahar dizisinde bir kuruyemiÅŸçiyi canlandırmıştı.
Filmlerdeki değişmez rol arkadaşı Ayşecik olarak tanınan Zeynep Değirmencioğlu ise kuzeni oluyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.