Sosyal Medya

Güncel

YPG'nin çocuk istismarcılığı BM İnsan Hakları raporunda

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, YPG/PKK teröristlerinin Suriye'deki çocuklara yönelik uygulamalarından endişe duyulduğunu belirterek, teröristlerin çocukları savaşçı olarak kullandığına dair yeni bulguları paylaştı.



Konsey, bölgede çocukların durumuna iliÅŸkin, "Çocuklarımın Hayallerini Sildiler: Suriye'de Çocuk Hakları" adlı raporunu yayımladı.
 
Terör örgütü YPG/PKK'nın 18 yaÅŸ altı kız ve erkekleri örgüte kabul ettiÄŸi belirtilen raporda, erkek ve kız çocuklarının Halep, Haseke, Aynel Arab (Kobani) ve Rakka'da örgüt tarafından kullanıldıklarının belgelendiÄŸi vurgulandı.
 
Çocukların silah altına alındıklarına iliÅŸkin bilgi paylaÅŸan bir kaynağın, silah çok büyük olduÄŸu için 10 yaşında bir çocuÄŸun kalaÅŸnikofu nasıl sürüklediÄŸini anlattığı belirtildi.
 
Terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolü altındaki bölgelerde ebeveynlerin, sertifikalarının rejim tarafından kabul edilmeyeceÄŸi endiÅŸesiyle çocuklarını bu okullara yollamak yerine kendileri eÄŸitim vermeyi tercih ettiÄŸi aktarılan raporda, rejim okullarına kayıtlı çocukların, okul üniformaları giydiÄŸi için taciz edildiÄŸi vurgulandı.
 
Konsey tarafından belgelenen bir olayda, bir babanın, YPG teröristinin kontrol noktasındaki tacizlerinden korumak için çocuklarına önce normal kıyafetler giydirdiÄŸi, okula girerken ise okul üniformalarıyla deÄŸiÅŸtirdiÄŸi aktarıldı.
 
Aileler tehdit ediliyor
 
 
YPG teröristlerinin, çocuklarını rejim okullarına kaydeden aileleri tehdit ettiÄŸine deÄŸinilen raporda, "Konsey, yerel makamların, Türk makamlarının desteÄŸiyle, Türkçe eÄŸitim veren Afrin, Bab ve Cerablus'taki okullarda eÄŸitim müfredatının uygulanmasını desteklediÄŸini bildirmiÅŸtir." ifadesi kullanıldı.
 
Raporda, konseyin, ABD öncülüÄŸündeki uluslararası koalisyonun hava saldırılarının siviller üzerindeki olumsuz etkisinden duyduÄŸu endiÅŸeye vurgu yapıldı.
 
Koalisyonun, YPG/PKK'nın kontrolündeki Suriye Demokratik Güçlerini (SDG) DEAÅž'a karşı yürüttüÄŸü operasyonlarda kullanırken, özellikle Rakka ve Deyrizor'un büyük oranda imhasına yol açtığı kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.