Sosyal Medya

İsmail Kılıçarslan: Sen bize bakma yahu! Biraz değişiğiz biz

Sen bize bakma yahu! Biraz değişiğiz biz. Bir kişiye yetenin iki kişiye, iki kişiye yetenin dört kişiye, dört kişiye yetenin sekiz kişiye yeteceğini düşünüyoruz. Vermenin bir azalma değil artma biçimi olduğuna kanaat ediyoruz. Verdikçe çoğalıyor malımız mülkümüz, böyle inanıyoruz.



Sen bize bakma yahu! Biraz deÄŸiÅŸiÄŸiz biz. KuÅŸların filleri yendiÄŸine inanıyoruz mesela. Gagalarındaki minicik taÅŸlarla dünyanın en geliÅŸmiÅŸ ordusunu bozguna uÄŸrattıklarına. Bir asanın yere bir dokunuÅŸuyla denizi ortadan ikiye ayırdığına inanıyoruz. Yedi semiz ineÄŸin yedi bolluk yılına, yedi zayıf ineÄŸin yedi kıtlık yılına delalet ettiÄŸine iman ediyoruz. Rabbi onu kurtarmasaydı neredeyse onun da meyledeceÄŸine…
 
Sen bize bakma yahu! Biraz deÄŸiÅŸiÄŸiz biz. Bir kiÅŸiye yetenin iki kiÅŸiye, iki kiÅŸiye yetenin dört kiÅŸiye, dört kiÅŸiye yetenin sekiz kiÅŸiye yeteceÄŸini düÅŸünüyoruz. Vermenin bir azalma deÄŸil artma biçimi olduÄŸuna kanaat ediyoruz. Verdikçe çoÄŸalıyor malımız mülkümüz, böyle inanıyoruz.
 
Sen bize bakma yahu! Biraz deÄŸiÅŸiÄŸiz biz. Üç yüz inanmış adamın bin kiÅŸilik bir orduyu periÅŸan edebileceÄŸini biliyoruz. Vurulup düÅŸmüÅŸ ve daha düÄŸünü dün olmuÅŸ bir delikanlılar delikanlısını gökte meleklerin yuduÄŸuna kalıbımızı basıyoruz. Attığımızda o oku bizim deÄŸil, Allah’ın attığını kesin olarak biliyoruz.
 
Sen bize bakma yahu! Biraz deÄŸiÅŸiÄŸiz biz. Hastalanınca hem hekime gider hem de “ya Åžafi” deriz başımızı göÄŸe kaldırarak. Çocuklarımıza sekine duaları okuruz. Onlara sekine okudukça bizim de kalbimiz sükûnet bulur, biliriz bunu da.
 
Sen bize bakma yahu! Biraz deÄŸiÅŸiÄŸiz biz. Yüceler yücesine baÄŸlılığımızı göstermek için secdeye kapanırız günde seksen kez. Yüceler yücesinin yarattığı hiçbir kimse ve hiçbir ÅŸey karşısında da eÄŸilmez başımız, bükülmez dizimiz.
 
Sen bize bakma yahu! Biraz deÄŸiÅŸiÄŸiz biz. GüneÅŸ yahut ay tutulduÄŸunda namaz kılarız. Ä°smail’i ve Ä°brahim’i anarak hayvan boÄŸazlarız. Nerede bir kuyu görsek Yusuf’u, nerede bir balık görsek Yunus’u, nerede bir güzellik görsek Muhammed(s.av)’i getiririz hatırımıza. Adını duysak O(sav)’na ve ailesine ve ashabına selam ederiz. Çünkü selamlanmaya en çok layık olanın O(sav) olduÄŸunu düÅŸünürüz.
 
Sen bize bakma yahu! Biraz deÄŸiÅŸiÄŸiz biz. Hem nasibimizde yoksa fazladan bir lokma dahi olsa yiyemeyeceÄŸimizi biliriz hem o lokmayı hak etmek için çalışmak gerektiÄŸini. Rezzak olanın, rızkı dağıtanın Allah olduÄŸunu da biliriz, rızkımızın peÅŸinde koÅŸmanın en temel zaruretimiz olduÄŸunu da.
 
Sen bize bakma yahu! Biraz deÄŸiÅŸiÄŸiz biz. GömleÄŸimiz arkadan yırtıldığında ÅŸükrederiz, Allah nasip etmesin ama önden yırtılırsa ümitsizliÄŸe de düÅŸmeyiz, tövbe ipiyle dikeriz onu. Aklımızda hep aczimiz vardır amma isteriz ki gücümüz her yanlışı düzeltmeye yetsin, elimiz her mazluma deÄŸsin…
 
Sen bize bakma yahu! Biraz deÄŸiÅŸiÄŸiz biz. Emekli maaşını biriktiren yaÅŸlılarımız, haritada yerine bile gösteremediÄŸi bir Afrika ülkesinin hiç gitmeyeceÄŸi bir köyüne su kuyusu açtırır bizim. Üniversitede okuyan kızımız ayraç yapıp satarak Nepal’de, Pakistan’da, MoÄŸolistan’da yetimhane inÅŸa eder. Hayatını geyik edebiyatıyla heba ettiÄŸini düÅŸündüÄŸün gencimiz bir bakmışsın tankın üzerine yürür de memleketi gavurdan, itten, uÄŸursuzdan kurtarır.
 
Sen bize bakma yahu! Biraz deÄŸiÅŸiÄŸiz biz. Genizden çıkacak “-ha” harfi için geceler boyu zorlarız boÄŸazımızı, “-ayn” çatlatmak için sıkarız. Biri azıcık güzel okusa AÅŸr-ı Åžerif’i, gözlerimiz dolar, uzak yerlere dalar gideriz.
 
Ve evet. Ä°çimizdeki üç-beÅŸ beyinsizin yapıp ettikleri yüzünden bizi yargılamaya kalktığında kızmayız, köpürmeyiz sana. Sadece üzülürüz aslında. Rabbimiz’in önce bize, sonra o üç-beÅŸ beyinsize, sonra da sana hidayet, basiret, merhamet vermesi için dua ederiz.
 
Ve evet. Biz de senin gibi etten ve kandan yapılmış insanlarız. Hatamız çoktur, günahımız ziyadedir. Af dileriz. Hem kendimiz için, hem tekmil insanlık için.
 
 
YeniÅŸafak
 
Kapak FotoÄŸraf: Topkapı Sarayı Bab-ı Humayun Kapısı Üstüne nakÅŸedilmiÅŸ Kur’an-ı Kerim Saff Suresi 13. Ayet-i Kerimesi: “Allah size gönülden seveceÄŸiniz baÅŸka bir ÅŸey daha (bağışlayacak): Allah’ın yardımı ve yakında gerçekleÅŸecek bir zafer; Ey Peygamber, bunu (bütün inananlara müjdele.)”
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.