Sosyal Medya

Güncel

Ölen sahibini 9 yıldır bekleyen Kırım'ın 'Haçikosu'

Japonya’da ölen sahibini yıllardır bekleyen ve filmlere dahi konu olan Haçiko isimli köpeğin hayatına benzer başka bir olay 9 yıldır Kırım’da yaşanıyor.



Japonya’da Haçiko isimli köpek ölen sahibini yıllardır tren istasyonunda beklerken ölmüÅŸ ve bu ilginç hikaye filmlere konu olmuÅŸtu. Buna benzer baÅŸka bir olay Kırım’da yaÅŸanmaya devam ediyor. 9 yıl önce Kırım’ın Yalta ÅŸehrinde bir köpek, sahibinin ölümüyle birlikte aynı dramı yaşıyor. Sahibi boÄŸularak ölen köpek Yalta limanı sahilinde hala sahibini bekliyor.
 
KöpeÄŸe Kırım Tatar halkı ‘Muhtar’ ismini taktı. Kırım Tatarlarının köpeÄŸi ‘Muhtar’ olarak adlandırmasının nedeni sahilden hiç ayrılmaması ve bölgeyi koruması olarak biliniyor.
 
Yalta halkının beslediÄŸi köpeÄŸe en çok yakın olan kiÅŸi Rus sokak sanatçısı trompetçi Viktor Malinovskiy. Muhtar, sokak sanatçısı müzik yaptıkça sahilde ÅŸarkıları dinliyor.
 
 
Muhtar isimli köpeÄŸin en sevdiÄŸi ÅŸarkı ise Frank Sinatra’nın Night in Strangers (Gecenin Ä°çindeki Yabancılar) ÅŸarkısı, Trompetçi Viktor Malinovskiy neredeyse her gün bu ÅŸarkıyı çalıyor.
 
KöpeÄŸi sahibi öldükten sonra trompetçi dahil birçok kiÅŸi evine götürüp sahiplenmek istese de köpek sahibinin öldüÄŸü yer olan Yalta sahiline tekrar geri dönerek gemileri ve denizi izlemeye devam etti. Yalta sakinleri artık 14 yaşına gelen köpeÄŸin huzurlu yaÅŸaması için yoÄŸun çaba sarf ediyor.
 
Bölgede yaÅŸayanlar Muhtar’ın acıklı hikayesini hemen hemen herkesin öÄŸrendiÄŸini ve artık Muhtar’ın Yalta’nın bir simgesi olduÄŸunu dile getiriyor.
 
Yaltalılar Muhtar’ın ölmesi durumunda ise onun Haçiko gibi heykelini yapmayı düÅŸünüyor.
 
Turist olarak Yalta’ya giden Ruslar, Muhtar’ın hikayesini öÄŸrendikten sonra sosyal medya hesaplarından köpeÄŸin fotoÄŸraflarını çekip ‘Yalta’nın Muhtarı’ olarak paylaşımlar yapıyor.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.