Sosyal Medya

Güncel

Kendini peygamber ilan eden Evrnesoğlu ABD'de yaşamını yitirdi

ABD’de hayatını kaybeden İskender Evrenesoğlu’nun cenazesi pazartesi günü İstanbul’a getirilecek



Kendisini ‘peygamber’ ve ‘mehdi’ ilan eden İskender EvrenesoÄŸlu, uzun süredir yaÅŸadığı ABD’nin Virginia Eyaleti’nin Norflok bölgesinde öldü.
 
19 Kasım akÅŸamı hayatını kaybeden EvrenesoÄŸlu’nun ölüm nedeni bilinmezken, cenazesi 25 Kasım’da İstanbul’a getirilecek.
 
İskender Evrenesoğlu kimdir?
 
1942’de doÄŸan İskender EvrenesoÄŸlu, 1986’da Devlet Planlama TeÅŸkilatında uzman olarak çalıştı.
 
Kendisine vahiy geldiÄŸini ve peygamber olduÄŸunu iddia eden EvrenesoÄŸlu, “Risalet Nurları” isimli kitabının Allah tarafından kendisine yazdırıldığını öne sürmüÅŸtü.
 
Geçen yıl mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet, İrfan, Hayır, Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan EvrenesoÄŸlu’nun Kur’an-ı Kerim meali ve tefsir yayını yapan internet siteleri de Diyanet İşleri BaÅŸkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca sakıncalı olduÄŸu gerekçesiyle kısa süre önce kapatılmıştı.
 
AİHM reddetmişti
 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), EvrenesoÄŸlu’nun kuruluÅŸunda öncülük yaptığı ve Türkiye’de mahkeme tarafından kapatılan MİHR vakfıyla ilgili yaptığı baÅŸvuruyu reddetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.