Sosyal Medya

Güncel

İsrail Sare Bayramı nedeniyle Harem-i İbrahim Camisi'ne saldırdı

Yahudilerin Hazreti İbrahim'in eşi Hazreti Sare'nin defnedildiği mağarayı satın almasının yıl dönümü olarak kabul ettiği 'Sare Bayramı' nedeniyle, işgalci İsrail askerleri Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne baskın düzenledi. Müslümanların girişine kapatılan ve ezan okunmasına da izin verilmeyen camide toplanan Yahudi yerleşimciler, çevredeki Filistinlilere de saldırdı.



İsrail, Yahudilerin kutladığı "Sare Bayramı" sebebiyle işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne baskın yaptı.
 
Yahudilerce, Hazreti Ä°brahim'in eÅŸi Hazreti Sare'nin defnedildiÄŸi maÄŸarayı satın almasının yıl dönümü kabul edilen "Sare Bayramı" sebebiyle binlerce Yahudi yerleÅŸimci, iÅŸgalci Ä°srail askerlerinin koruması altında maÄŸaranın üzerine inÅŸa edildiÄŸine inandıkları Harem-i Ä°brahim Camisi'ne girdi.
 
Yerleşimciler Filistinlilere saldırdı
 
Müslümanların giriÅŸine kapatılan ve ezan okunmasına da izin verilmeyen camide toplanan Yahudi yerleÅŸimciler, çevredeki Filistinlilere de saldırdı.
Yahudilerin Filistinlilere ait ikametlere de saldırması sebebiyle evlerden kadın ve çocuk çığlıkları yükseldi.
 
Esnafı dükkanlarını kapatmaya zorladılar
 
Ä°ÅŸgalci Ä°srail askerleri ise cami etrafındaki esnafı iÅŸ yerlerini kapatmaya zorladı ve Filistinlilerin cami çevresine yaklaÅŸmasına izin vermedi.
 
Yahudi yerleÅŸimciler, geceyi geçirmek için caminin avlusunda çadır kurdu ve yüksek sesle müzik dinledi.
 
Yahudi inanışına göre Hazreti Ä°brahim, eÅŸi Hazreti Sare'nin ve onların soyundan gelen peygamberlerin defnedildiÄŸi ve sonradan üzerine Harem-i Ä°brahim Camisi'nin yapıldığı maÄŸarayı satın aldı. Yahudiler bugünü "Sare Bayramı" olarak kutluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.