Sosyal Medya

İz Bırakan Replikler

Yeminimi Unutacağım!

Ömer Vargı tarafından yönetilen ve kalemini Yavuz Turgul’a emanet eden Kabadayı’nın başrollerinde Şener Şen ve Kenan İmirzalıoğlu’nu oynadığı Kabadayı 2007 yapımı Türk filmidir.



Ali Osman (Åžener Åžen), yılların tecrübesiyle gayrı-meÅŸru bir meslek olan kabadayılıkta, kendi etik çerçevesiyle ayrıksı bir yerde durmaktadır. Tüm camiasında iyi tanınan bir adam olan Ali Osman, ezilenleri korumaya yönelik bir genel tavır takınmıştır. Devran (Kenan Ä°mirzalıoÄŸlu) ise gençliÄŸinin getirdiÄŸi bir heyecanla Ali Osman’ın tam karşısında konumlanan bir karakterdir. Onun tek amacı, kabadayı davranışlarıyla piyasada kendine daha saÄŸlam bir yer edinmek ve daha çok güçlenmektir. Karşıt güçlerin çarpıştığı illegal bir camia, yeni bir savaşın eÅŸiÄŸindedir.

Filmin bir karesinde, ikili arasında geçen diyalogda, Åžener Åžen unutkanlık hastalığına referans vererek, hasmına meydan okur. Bu sahnede yılların tecrübesi Åžener Åžen, gıpta edilesi oyunculuÄŸunu konuÅŸturur ve seyirciyi tam odak noktasından yakalayarak diyaloÄŸun atmosferine çekmeyi baÅŸarır:

“Delikanlı adam yol yordam bilir. Raconda sığınanları teslim etmek gibi bir ÅŸey var mıdır? Duydun mu hiç? Bak Devran efendi. Sen beni tanımazsın. Ben arkamda çok ceset bıraktım. Çok aileyi aÄŸlattım. Bir sürü bela herifin ciÄŸerini gözümü bile kırpmadan söküp aldım. Cesetleri çoktan çürüdü. Bunların bir kısmı bilinir, bir kısmı bilinmez. Sonunda bir ÅŸeyler oldu ve ben silahı bıraktım. Tövbe ettim. Uzun zamandan beri beladan uzak, sakin bir hayat yaşıyorum.”
 
Ali Osman  “Yalnız, biliyor musun? Ben hastayım, bu hastalık ÅŸey… Unutuyorsun. Herkesi, her ÅŸeyi unutuyorsun. Kafanda ne varsa silinip gidiyor, sıfır oluyorsun. Bu ne demek biliyor musun?”
 
Devran – “Anlatırsan, anlarım.”
 
Ali Osman – “Åžu demek. Seni ÅŸuracıkta gebertsem, zerre kadar vicdan azabı çekmeyeceÄŸimi biliyorum. Çünkü yeminimi unutacağım. Seni unutacağım. Silahımı nasıl beynine dayadığımı, nasıl tetiÄŸi çektiÄŸimi, o sefil beyninin nasıl dağıldığını asla hatırlayamayacağım. Yani benim açımdan artık tövbe diye bir sorun yok.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.