Sosyal Medya

İz Bırakan Replikler

Önemli olan ne kadar güçlü olduğun değil, aldığın darbelere dayanıp devam edebilmektir

Rocky serisi Sylvester Stallone’yi dünya çapında üne taşıyan sinema tarihinin en önemli film serilerinden biri olurken, 1976 yılında çekilen serinin ilk filmi Rocky’den 2018 yılındaki Creed II filmine kadar toplam 8 filmden oluşmaktadır. Sylvester Stallone Rocky senaryosunu 1975 yılında Ohio’da yapılan Muhammed Ali-Chuck Wepner maçını canlı olarak izledikten sonra yazmıştır.



Filmin 4. serisinde Rocky'nin oÄŸlu ile arasında geçen diyalog sahnesi, adeta seyirci için bir hayat dersidir:

Dünya her zaman güllük gülistanlık deÄŸildir. Acımasız ve kötü bir yerdir. Ne kadar güçlü olduÄŸun önemli deÄŸil. EÄŸer dünyaya izin verirsen, seni dizlerinin üzerine çökertir ve sonsuza kadar öyle kalmana sebep olur.

Sen, ben, hiç kimse hayat kadar güçlü darbe vuramayız. Ama önemli olan ne kadar güçlü vurabildiÄŸin deÄŸil. Önemli olan o darbeyi yedikten sonra ileriye doÄŸru devam edip etmediÄŸindir. Kaç darbe alıp hayatta yoluna devam edebiliyorsun. Ä°ste kazanmak böyle bir ÅŸey.
 
Simdi ne hak ettiÄŸini biliyorsan hak ettiÄŸin ÅŸeyi al. Ama o darbeleri almaya hazır olmalısın ve birilerini suçlayıp istediÄŸim yere gelemedim. Sebebi oydu veya buydu ya da her hangi bir ÅŸeydi diyemezsin. Bunu korkaklar yapar ve bu sen deÄŸilsin. Sen bundan daha iyisin.
 
Kendine inanmaya başlayana kadar kendine ait bir hayatın olmayacak.
 
Önemli olan ne kadar güçlü vurabildiÄŸin deÄŸildir. Önemli olan darbeyi yedikten sonra, ileriye doÄŸru gidip gitmediÄŸindir. Kaç darbe alıp hayatta yoluna devam edebiliyorsun. Ä°ste kazanmak böyle bir ÅŸey.
 
BaÅŸarı, ulaşılabilecek liman, son durak veya varış noktası deÄŸil; sürekli olarak mücadele etmek , ayakta kalıp yoluna devam etmektir…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.