Sosyal Medya

Güncel

Rusya, ABD'yi Petrol Kaçakçılığı ile suçladı

Rusya Savunma Bakanlığı bazı uydu fotoğraflarını paylaşarak ABD'nin petrol kaçakçılığı yaptığını öne sürdü.



ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in 'DEAÅž'ın petrol sahalarına eriÅŸimini önlemek için' bazı ABD birliklerinin Suriye'de kalması gerektiÄŸi açıklamasının ardından Rusya Savunma Bakanlığınca bazı uydu fotoÄŸrafları paylaşılarak ABD'nin petrol kaçakçılığı yaptığı öne sürüldü.
 
 
"ABD’NÄ°N YAPTIÄžI ULUSLARARASI BÄ°R DEVLET SOYGUNCULUÄžU"
 
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye topraklarındaki tüm petrol ve diÄŸer yeraltı kaynaklarının, DEAÅž'a ya da DEAÅž'a karşı savaÅŸan ABD birliklerine deÄŸil, tamamen Suriye'ye ait olduÄŸu belirtilerek, "Ne uluslararası hukukta, ne de ABD hukukunda Suriye'nin yeraltı kaynaklarını Suriye'den ve Suriye halkından koruma ve savunma gibi belirtilen meÅŸru bir görev yok.
 
 
ABD birlikleri için böyle bir görev yok ve asla olmayacak. Bu nedenle, Suriye'nin doÄŸusundaki petrol sahalarını ele geçirerek ve buraların silahlı kontrolünü saÄŸlayarak ABD’nin ÅŸu anda yaptığı ÅŸey kısaca uluslararası bir devlet soygunculuÄŸu" ifadeleri yer aldı.
 
 
Açıklamanın devamında ise, ABD'nin Suriye'deki yasadışı faaliyetinin altındaki gerçek nedeninin Washington'un öne sürdüÄŸü özgürlük ve terörizm karşıtı sloganlardan çok daha uzakta yattığı belirtildi.
 
 
"SURÄ°YE'DEN ÇIKARILAN PETROL KAÇAK YOLLARLA DÄ°ÄžER ÜLKELERE GÖTÜRÜLÜYOR"
 
Öte yandan paylaşılan görüntülerde, Fırat'ın doÄŸusundaki Suriye petrolünün DEAÅž'ın yenilmesinden öncesi ve sonrasının yer aldığı açıklanarak, çıkarılan petrolün yakıt tanklarıyla ABD birliklerinin koruması altında Suriye’nin dışına çıkarıldığı belirtildi.
 
Ayrıca açıklamada, "ABD askeri personelinin koruması altında Suriye'nin petrol sahalarından çıkarılan petrolü taşıyan yakıt tankları kaçak yollarla diÄŸer ülkelere götürülüyor. Bu konvoylara saldırı düzenlenmesi durumunda derhal ABD özel hareket ve hava kuvvetleri devre giriyor" ifadeleri yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.