Sosyal Medya

Irak'a giden ABD askerleri Suriye'ye petrol bölgesine geri döndü

ABD devleti işgal ettiği bölgelerdeki petrolden vazgeçemiyor. Suriye kuzeyinden çekilerek Irak'a geçen ABD askerlerinden bir kısmı bugün yeniden Suriye'ye dönerek petrol bölgesinde konuşlandı.



Bölgedeki güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kısa bir süre önce Suriye kuzeyinden çekilerek Irak'a geçen ABD askerlerinden bir kısmı bugün yeniden Suriye'ye dönerek petrol bölgesinde konuÅŸlandı.
 
Suriye Irak sınırındaki Semelka Sınır Kapısından Suriye kuzeyine geçiÅŸ yapan ABD'ye ait 23 askeri zırhlı araç, karadan ve havadan yoÄŸun güvenlik önlemleri altında Haseke kentine baÄŸlı Rımelan kasabası ile Deyr er Zor kentindeki petrol bölgesi Hekul Omer bölgesinde konuÅŸlandılar.
 
332 petrol kuyusunun bulunduÄŸu Rımelan kasabasında konuÅŸlanan ABD askerlerinin bır kısmı ise Deyr er Zor' bölgesinde petrol bölgesi olan Ammar, Telef, Conoco ve Hekul Omer bölgesinde konuÅŸlandı.
 
ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Suriye'nin doÄŸusundaki petrol sahalarını güvence altına almak için bölgede asker bırakacaklarını açıklamış, "Petrolü güven altına aldık. O nedenle az sayıda ABD askeri petrolün olduÄŸu bölgelerde kalacak ve biz de petrolü koruyacağız. Petrolle ne yapacağımıza sonra karar vereceÄŸiz" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.