Sosyal Medya

Güncel

Aslı Erdoğan'dan açıklama: Ben öyle bir şey söylemedim

Le Soir'a açıklamalarda bulunmadığını ifade eden Erdoğan, kendisine ait olduğu öne sürülerek yayımlanan sözleri yalanladı.



Yazar Aslı ErdoÄŸan'ın Ä°talyan La Repubblica gazetesine verdiÄŸi röportajdaki sözleri dün birçok gazete ve haber sitesinde yanlış ifadelerle aktarıldı. Bu ifadelere kaynak olarak gösterilen Le Soir'a açıklamalarda bulunmadığını ifade eden ErdoÄŸan, kendisine ait olduÄŸu öne sürülerek yayımlanan sözleri yalanladı.
 
Bahsi geçen röportajın hatalı aktarımında Aslı ErdoÄŸan'ın "Türklere okula baÅŸlar baÅŸlamaz Kürtlerden nefret edilmesi öÄŸretiliyor" ve "HDP hariç, CHP de dahil olmak üzere parlamentodaki tüm siyasi güçler 'terörist'" dediÄŸi ileri sürülmüÅŸtü. 
 
Kamuoyunda oluÅŸan tepkilerin ardından Aslı ErdoÄŸan'ın ifadelerini Ä°talyan La Repubblica'dan Fransızcaya çeviren Le Soir gazetesinin farklı bir baÅŸlıkla ve ErdoÄŸan'ın kullanmadığı bir ifadelendirme ile yayımladığı ortaya çıktı. 
 
Konuya iliÅŸkin T24'e konuÅŸan Aslı ErdoÄŸan, sözlerinin yanlış ve yalan ifadelerle aktaran Le Soir gazetesine herhangi bir açıklama yapmadığını, bu gazetenin kullandığı, yabancı ajanslar ve Türk medyasının da yayımladığı ifadelerin kesinlikle kendisine ait olmadığını söyledi. Yurtdışında yaÅŸayan yazar, kamuoyunda yaÅŸanan tartışmalar hakkında bilgi sahibi olmadığını ve iddiaları kısa süre önce bir yakınından öÄŸrendiÄŸini ifade ederek, "Ben böyle ÅŸeyler asla ve asla söylemedim. Bütün milletvekilleri teröristtir, gibi çocukça bir cümleyi kurmam mümkün deÄŸil. Ben terörist sözcüÄŸünü zaten hiç kullanmam" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.