Sosyal Medya

Erdoğan: Operasyonla hedefimize büyük ölçüde ulaştık

​Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güvenli bölge oluşturma konusunda hedeflerinin büyük bir bölümüne ulaştıklarını söyledi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Suriye’den Türkiye’ye yönelen PKK-YPG ve DEAÅž saldırılarını önlemek için, güvenli bir bölge tesisi için çalıştıklarını ve bu hedeflerine büyük ölçüde ulaÅŸtıklarını belirtti.
 
Masum kanının dökülmesini istemediklerini vurgulayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Suriye’de faaliyet gösteren diÄŸer tüm güçlerin, rejimin ve terör örgütlerinin aksine biz, her ne sebeple olursa olsun, bölgede tek bir damla masum kanı dahi dökülsün istemiyoruz. Bunun için, bıçak kemiÄŸe dayandığında elbette güç kullanmaktan çekinmiyoruz, ama ilk tercihimiz daima meselelerimizi suhuletle çözmekten yanadır. Amerika ve Rusya ile vardığımız mutabakatların sebebi budur. Yoksa Türkiye, terör örgütünü bulunduÄŸu her yerde ezip geçecek güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir." dedi.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan konuÅŸmasının devamında, "AB'nin bize verdiÄŸi sözler var. 2015'te 3+3 milyar avro destek vereceklerini söylediler. Bize gelen ney? 3 milyar avro. Biz ne kadar harcama yaptık? 40 milyar dolar. GörüÅŸtüÄŸümüzde soruyoruz, 'Hazırlıyoruz, projelere bakmamız lazım' diyorlar. Hangi proje? Biz projeleri bitirmiÅŸiz. 'Güvenli Bölge'yle ilgili projeyi, BirleÅŸmiÅŸ Milletlere takdim ettim. Ä°nanın yoklar! DoÄŸru konuÅŸmuyorlar. Dürüst konuÅŸmuyorlar. KonuÅŸsalar da konuÅŸmasalar da Tel Abyad'la Rasulayn arasında güvenli bölgeyle beraber mültecilerin yaÅŸayabileceÄŸi sosyal alanları, konutları, altyapısı ve üstyapısıyla yapacağız ve dünyaya da bunu ispat ederek göstereceÄŸiz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
 
Destek verilmemesi durumunda kapılarını açacaklarını vurgulayan ErdoÄŸan ÅŸunları söyledi: "Bin ile 2 milyon arasındaki Suriyelinin geri gönderilmesine destek vermezlerse sınırlarımızı açarız. Yürürler Avrupa'ya! Her iki konuda da hiç kimseye ÅŸantaj yapmayız. Sadece durumu söylüyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.