Sosyal Medya

Kemerburgaz Kent Ormanı açıldı

İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı açılışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski başkanlar Nurettin Sözen, Ali Müfit Gürtuna, milletvekilleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.



Burada konuÅŸma yapan Ä°mamoÄŸlu, Orman Bakanlığı tarafından tahsis edildikten sonra iki yıl boyunca Kemerburgaz Ormanı'nın halka neden açılmadığını sordu. "Ä°mara deÄŸil, halka açıyoruz" sloganlarının bir felsefeyi yansıttığını belirten Ä°mamoÄŸlu, "Yazık deÄŸil mi insanlarımıza? Ä°nsanlara bu tür alanları hızlıca açmak lazım. Hayat geçiyor. Ömür geçiyor" ifadesini kullandı.
 
Hacı Osman Bölgesi'ndeki ormanlık alanın da vatandaÅŸlara kapalı olduÄŸunu belirten Ä°mamoÄŸlu, "Tek bir metro ile insanlar oraya gidebilir. Biz onlara aktiviteler hazırlayabiliriz. Åžaşırtıcı, ÅŸok oldum. Belki orayı gezmesi 1 gün sürer" dedi. Ä°mamoÄŸlu kendisini dinleyenler arasında yer alan CHP Genel BÅŸakanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'na, "Burayı da gençlik bayramında 19 Mayıs'ta açacağız" diye söz verdi.
 
CHP lideri KılıçdaroÄŸlu da Ä°stanbul'da kiÅŸi başına düÅŸen yeÅŸillik alanının azlığına dikkati çekere, " Ä°stanbul’da bazı semtlerde kiÅŸi başına düÅŸen yeÅŸil alan 1 metre 90 cm. peki burada insanlar yaÅŸamıyor mu? Burada çocuklar yaÅŸamıyor mu? Burada yaÅŸlılar yaÅŸamıyor mu? Burada yaÅŸayanların da aÄŸaç görmeye, yeÅŸil bir alan görmeye hakları yok mu? Çocukların oynayabileceÄŸi bir alan elde etmeye hakları yok mu? Bu çocuklar bizim çocuklarımız" diye konuÅŸtu.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.