Sosyal Medya

Büyükşehir'den otogarda yıkım açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki yıkıma ilişkin, yıkılan binaların yasal olarak sahipleri veya kiracıları olmadığı için mevzuat gereği yazılı bir tebligat gönderilemediğini açıkladı.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nden (Ä°BB) yapılan açıklamada, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın mülkiyetinin 5 Mayıs'tan itibaren belediyede olduÄŸu aktarılarak, otogarda metruk, saÄŸlıksız koÅŸular taşıyan ve tehlike arz eden binalar tespit edilerek yıkımlarının gerçekleÅŸtirildiÄŸi belirtildi. 
 
Açıklamada, yıkılan yerler arasında saÄŸlıklı ÅŸartlarda iÅŸleyen iÅŸletmeler bulunmadığı savunularak, "Esnafın olduÄŸu, ticaretin yapıldığı, saÄŸlıklı ÅŸartlarda hizmetin verildiÄŸi yerlerde herhangi bir yıkım uygulaması yapılmamaktadır. Ä°BB, yıkılan binaların yasal olarak sahipleri veya kiracıları olmadığı için mevzuat gereÄŸi yazılı bir tebligat gönderememektedir. Bu nedenle tebligat sözlü ve otogara asılan büyük afiÅŸlerle yapılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.
 
Ä°BB, bir süre önce devraldığı otogarda 1 Ekim'den itibaren yıkım ve temizlik çalışmaları baÅŸlatmış, yıkılan yerlerde faaliyet gösteren kiÅŸiler, kendilerine tebligat gönderilmediÄŸi gerekçesiyle duruma tepki göstermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.