Sosyal Medya

Türk ordusu ABD'li askerleri vurdu mu?

Milli Savunma Bakanlığı, ABD'li askerlerin Türk topçuları tarafından vurulduğuna ilişkin haberlerin doğru olmadığına dair açıklama yaptı.



Türkiye'nin 'Barış Pınarı Harekatı' kapsamında Suriye'de teröristlere karşı baÅŸlattığı operasyonda ABD'li askerilerin Türk topçuları tarafından vurulduÄŸuna iliÅŸkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.
 
Yabancı basın kuruluÅŸları tarafından ABD'li askerlerin vurulduÄŸuna dair haberlere iliÅŸkin Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaparken ABD'li askerlerin vurulmadığı bilgisini paylaÅŸtı.
 
ABD'li askerlerin vurulmadığına iliÅŸkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, ÅŸu ifadeleri kullandı:
 
"ABD gözlem noktasının yaklaşık 1000 metre güney batısındaki tepelerden Suruç’un güneyindeki sınır karakollarımıza Doçka ve havan tacizleri yapılmıştır. MeÅŸru müdafaa kapsamında karşılık verilerek atışların yapıldığı terör mevzileri ateÅŸ altına alınmıştır. ABD’nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu deÄŸildir. Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateÅŸler kesilmiÅŸtir. Kesinlikle ABD ve Koalisyon askerinin vurulması söz konusu deÄŸildir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.