Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan İki Gözüm'ün çekimleri başladı

Ahmet Kaya'nın hayatını konu alan ancak ailesinin karşı çıkarak tartışmalara neden olan İki Gözüm filminin çekimleri başladı. Oyuncu kadrosu, vizyon tarihi gibi detayları belli olan filmde Kaya'ya benzerliğiyle dikkat çeken şarkıcı Özgür Tüzer usta sanatçıya hayat verecek.



 


19 yıl önce Paris’te geçirdiÄŸi kalp krizi sonucu vefat eden Ahmet Kaya’nın hayatı ailesinin karşı çıkmasına raÄŸmen beyazperdeye aktarılıyor.
 

 

 

 

Filmde Kaya'yı ÅŸarkıcı Özgür Tüzer oynayacak ve sesinden usta sanatçının türkülerini söyleyecek.

(FotoÄŸraf: Özgür Tüzer / Ä°ki Gözüm'den bir kare) 

 

 

 

 

Ahmet Kaya’nın gençlik aÅŸkına ise oyuncu Aleyna Solaker hayat verecek.

 

 

 

 

29 Kasım'da vizyona girecek olan Ä°ki Gözüm filminin yönetmenliÄŸini Gani Rüzgar Åžavata ile Hakan Gürtop üstleniyor.

 

 

 

 

Yapım ÅŸirketi 6 milyon TL bütçeli filmin çekim aÅŸamasında durdurulmaması için avukatlarla görüÅŸerek filmin türünü ‘yarı belgesel’ olarak niteleyip bazı olay ve kiÅŸilere yer vermeme kararı aldı.

 

 

 

 

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre; Kaya'nın ÅŸarkıları telif haklarından dolayı olamayacak. Telif Hakları Kanunu gereÄŸi, ÅŸarkıların hakkını elinde bulunduran temsilci kiÅŸi veya ÅŸirketin izni olmadan hiçbir eserin ticari bir yapımda kullanılamayacak olması. Filmde Kaya'nın ÅŸarkıları yerine anonim türküler kullanılacak.

 

 

 

 

Kaya'nın eÅŸi Gülten Kaya ve kızları daha önce Kaya için yapılacak filmlere karşı çıkmış, "Varislerden izin alınmadan Ahmet Kaya’yı dolaylı ya da dolaysız konu alan, esinlenmeler içeren hiçbir proje Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ve dünyada çekilemez" açıklamasını yapmıştı.

 

 

 

 

43 yaşında hayata veda eden Kaya'yı anlatacak filmi hakkında konuÅŸan kardeÅŸ Mustafa Kaya da "Bizden izinsiz film çeken piÅŸman olur!" ifadelerini kullanmıştı.

 

(FotoÄŸraf: Mustafa Kaya)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.