Sosyal Medya

Yeni anket: Babacan ve Davutoğlu parti kursa oy verir misiniz; Erdoğan mı İmamoğlu mu?

Anket şirketi SAROS Türkiye Gündem Araştırması adını verdiği bir anket yayımladı. 2-7 Ağustos 2019 tarihleri arasında 30 büyükşehir genelinde gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasında 18 yaş üzeri 3012 kişi ile görüşüldü.



Anket ÅŸirketi SAROS Türkiye Gündem AraÅŸtırması adını verdiÄŸi bir anket yayımladı. 2-7 AÄŸustos 2019 tarihleri arasında 30 büyükÅŸehir genelinde gerçekleÅŸtirilen kamuoyu araÅŸtırmasında 18 yaÅŸ üzeri 3012 kiÅŸi ile görüÅŸüldü. Ankete katılan kiÅŸilere, "Türkiye'nin en önemli sorunu ne?", "Türkiye’de en çok beÄŸendiÄŸiniz devlet adamı veya siyasetçi kimdir?” ve yeni parti kuracağı konuÅŸulanAhmet DavutoÄŸlu ve Ali Babacan'a dair sorular soruldu.
 
Ankete katılanların yüzde 4.4’ü yeni parti kurulması durumunda Ali Babacan'a, yüzde 4.2’si Ahmet DavutoÄŸlu'na oy verebileceÄŸini söylemesi dikkat çekti.
 
Ankette şu ayrıntılar yer aldı:
 
Türkiye'nin en önemli sorunu ne?
 
"Türkiye'nin en önemli sorunu ne?" sorusuna katılımcıların yüzde 48.3’ü ekonomi, yüzde 25.7’si iÅŸsizlik, yüzde 6.6’sı eÄŸitim, yüzde 5.49’u terör yanıtını verdi.
 
Türkiye'nin yeni bir siyasi oluÅŸuma ihtiyacı var mı?
 
"Türkiye'nin yeni bir siyasi oluÅŸuma ihtiyacı var mı?" sorusuna katılımcıların yüzde 46.2'si "hayır", yüzde 36.8'i "evet",yüzde 17.0 si de "fikrim yok" yanıtını verdi.
 
Türkiye'de hayatta olan en çok beÄŸendiÄŸiniz devlet adamı veya siyasetçi kimdir?
 
"Türkiye'de hayatta olan en çok beÄŸendiÄŸiniz devlet adamı veya siyasetçi kimdir?” sorusuna katılımcıların yüzde 44.6'sı “Recep Tayyip ErdoÄŸan”, yüzde 17.6’sı “Ekrem Ä°mamoÄŸlu” yanıtını verdi.
 
Kaynak: Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.