Sosyal Medya

Pelikancıların hedefinde bu kez Nureddin Yıldız Hoca var

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız'ın YouTube hesabından geçtiğimiz günlerde "Aile gidiyor, beni büyük cami ile avutma" başlıklı bir video yayınlanmıştı.



Sohbetinde toplumda aile hayatının çöküntüye uÄŸradığına dikkat çeken Nureddin Yıldız, "Bursa'ya yedi minareli Cami yapsan beni teselli edemezsin. Cami olmasa da ben düz bulduÄŸum her yerde 'Allahuekber' deyip namazı kılarım. Benim Peygamberim(S.A.V), Kabe'nin dibinde bile on üç sene namaz kılamadı. Kabe'nin dibinde namaz kılamadı, bir eksiÄŸi mi oldu? Bu ümmet çöllerde de namaz kılar ama ailesiz insan olarak devam edemez" ifadelerini kullanmıştı.
 
Nureddin Yıldız'ın konuşması şu şekildeydi:
 
Müslümanların desteÄŸiyle bir belediyeye baÅŸkan olan, yardımcı olan dört tane aÄŸaç dikerek bir parka helal maaÅŸ kazandığını Müslümanların duası olduÄŸunu vehmedebilir. Senin dört yıllık belediye görevin döneminde insanlığın trendi, ailenin yapısı benim insan olarak 300 sene sonraya taşınacak kimliÄŸim ne zarar gördü, ne kar etti? Ben buna bakarım.
 
Bursa'ya yedi minareli Cami yapsan beni teselli edemezsin. Cami olmasa da ben düz bulduÄŸum her yerde 'Allahuekber' deyip namazı kılarım. Benim Peygamberim(S.A.V), Kabe'nin dibinde bile on üç sene namaz kılamadı. Kabe'nin dibinde namaz kılamadı, bir eksiÄŸi mi oldu? Bu ümmet çöllerde de namaz kılar ama ailesiz insan olarak devam edemez.
 
Ben nefes alamadıktan sonra sen bana çok ÅŸirin bir gömlek hediye etsen ne olur? Ben boÄŸulduktan sonra gömleÄŸi nasıl giyeyim? Kefen olur o bana. Beni Camilerle oyalayamaz hiç kimse. Kutlu DoÄŸum haftasıyla oyalayamaz. Altı tane çocuÄŸu topraÄŸa gömdüÄŸü halde kendi saÄŸlığında nasıl çıldırmamış, strese nasıl girmemiÅŸ? Nasıl sabretmiÅŸ? Bana bunu anlat sen. Evladına asırlarca sabreden bir baba olarak bana Hz. Nuh(as)'ı göster. Ben niye iman ettiÄŸimi anlayayım Hz. Nuh(as)'a. Biz hikaye ümmeti deÄŸiliz ki realite ümmetiyiz, kainat ümmetiyiz biz.
 
Ailemiz gidiyor, aile dağılıyor. Bizim ev elhamdulillah çok iyi. Evet terör herkesin evini yaksaydı bugün olmazdık zaten. DoÄŸu'da bir evi yakıyordu, Edirne'de bir dükkanı kundaklıyordu bize rastlamadığı için huzurluyduk. Åžimdi vatan tehlikeye giriyor. Hepimiz boÄŸulduk. O zaman biz nasıl bir insan topluluÄŸuyuz ki benim dükkanıma zarar gelmediyse bizim eve zarar gelmediyse bizim çocuk askerden saÄŸlam geldiyse gerisi selam olsun. Öyle mi diyeceÄŸiz? Benim gelinim boÅŸanmadı, benim kızımı evlendirdim. Çok ÅŸükür mutlular. Åžükret ama senin kızın yedi milyar insandan bir tanesi, senin oÄŸlun yedi milyar insandan bir tanesi. OÄŸlun ve kızın görmedi oÄŸlun ve kızın belki dul çocukların annesi babası olacak. Baba olarak, dede olarak nasıl huzurlu olacaksın sen?
 
Bir de kardeÅŸlerim! Biz Müslümanız elhamdulillah, ümmet-i Muhammed'iz. Biz sadece Bursa toprağının üstünde mi yaşıyoruz? Toprağın altına girdiÄŸimizde de bu dünyada olup bitenler bize intikal etmeyecek mi? Dosyalarımız kapatılacak mı bizim? Yani toprağın altına geçince buÄŸdayın toprak altı silolarına konduÄŸu gibi bizi kıyamete kadar siloda mı bekletecekler öyle orada? Toprağın altı da bizim hesap kitap yapacağımız yer deÄŸil mi? Biz toprağın altı için yatırım yapmıyor muyuz?
 
SABAH YAZARI SALÄ°H TUNA'DAN, NUREDDÄ°N YILDIZ'A ELEÅžTÄ°RÄ°
Sosyal Doku Vakfı Onursal BaÅŸkanı Nureddin Yıldız'ın YouTube hesabından 'Aile gidiyor, beni büyük cami ile avutma' baÅŸlıklı bir video yayınlanmasının ardından Nureddin Yıldız'a eleÅŸtiriler gelmeye baÅŸladı. Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna, bugün yayınlanan 'Ayıptır ayıp' baÅŸlıklı yazısında Nureddin Yıldız'a tepki gösterdi.
 
Nureddin Yıldız'ın 'Aile gidiyor, beni büyük cami ile avutma' baÅŸlıklı videosuna göndermede bulunan Tuna, "Sen kalkmışsın (misal) "aile gitti, koca koca camileri ben ne yapayım" diyorsun. Her ÅŸeyi partiden beklemek nedir muhterem? Özgürce inandıklarını yaÅŸa, yaÅŸadıklarını da anlat iÅŸte." dedi.
 
TUNA'NIN YAZISINI HÄ°LAL KAPLAN DA PAYLAÅžTI
Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna'nın Sosyal Doku Vakfı Onursal BaÅŸkanı Nureddin Yıldız'ı hedef alan yazısını Hilal Kaplan'ın da paylaÅŸmasıyla polemik büyümüÅŸ oldu.
 
Sabah yazarı Hilal Kaplan, Salih Tuna'nın yazısını paylaşırken yazının ÅŸu bölümünü de aktardı:
 
Yaz aylarında çocuklarımıza Kur'an okumayı öÄŸretmek bile yasaktı.
 
AK Parti yasakları kaldırdı.
 
Sen kalkmışsın (misal) "aile gitti, koca koca camileri ben ne yapayım" diyorsun. Her şeyi partiden beklemek nedir muhterem?
 
İnandıklarını yaşa, yaşat ve anlat.
 
HÄ°LAL KAPLAN 'BÄ°LMÄ°YORDUM' DEDÄ°
Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna'nın Nureddin Yıldız'ı hedef alan yazısını paylaÅŸan Hilal Kaplan konuya iliÅŸkin bir diÄŸer paylaşımında yazının Nureddin Yıldız'ı hedef aldığını bilmediÄŸini söyledi. Kaplan, “Bir hocadan alıntı yapıldığını bilmiyordum. Ana fikre katıldığımdan paylaÅŸtım” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.