Sosyal Medya

Güncel

Tuzla'da fabrika yangınına müdahale edilirken patlama meydana geldi:Yaralılar var

İstanbul Tuzla'da, kimyasal maddelerin üretildiği fabrikada çıkan yangın devam ediyor. Kontrol altına alındığı söyleyen yangın nedeniyle fabrikada patlama meydana geldi. Patlamada yaralananlar olduğu belirtildi.



Ä°stanbul'un Tuzla ilçesi Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Ema Kimya Sistemleri-Huntsmann'a ait fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 

Yangın nedeniyle olay yerine Tuzla ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi.

 

Zaman zaman patlamaların da yaÅŸandığı yangının sıçraması nedeniyle alev alan itfaiye aracındaki yangın da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

GeniÅŸ bir alan üzerine kurulu fabrikadaki yangın fabrika otoparkında bulunan araçlara da sıçradı.

 

Rüzgar nedeniyle de yangına güçlükle müdahale eden itfaiye ekipleri, yoÄŸun çabanın ardından yangını kısmen kontrol altına aldı.

 

 

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Ä°tfaiye Daire BaÅŸkanı Ali Karahan, yangında yaralı veya can kaybının olmadığını belirterek, "Yangına 52 araç 138 personelle müdahale yapılıyor. DiÄŸer fabrikalara sirayet önlenmeye çalışılıyor. Kimyasal malzemeler nedeniyle ara sıra patlamalar oluyor" dedi.

"HÄ°ÇBÄ°R YERE SÄ°RAYET ETMEDÄ°"

Karahan, "Herhangi bir sirayet söz konusu deÄŸil, ormana ya da baÅŸka fabrikaya. 5-6 saat sonra tamamen kontrol altına alınır, soÄŸutma iÅŸlemi de dahil. Çok büyük bir alanda kurulu fabrika. Her yerinin soÄŸutulması gerekiyor. 3-4 arkadaşımızda dumandan etkilenme oldu, ayakta tedavi edildiler" diye konuÅŸtu.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.