Sosyal Medya

Selçuk Bayraktar, Akıncı'nın ilk uçuş tarihini açıkladı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, 'Daha önce İsrail'den ABD'den İHA alıyorduk. Hem de yerli üretimin 5 katına mal oluyordu. Bunların yazılıları milli değildi. Biz Bayraktar İHA'nın karbon fiberine kadar Türkiye'de üretiyoruz. Ukrayna gibi havacılık alanında gelişmiş bir ükeye İHA ihraç etmek, yüksek katma değer yanında ülkemizin imajı açısından önem arz ediyor.' dedi. Bayraktar, '(Akıncı Taarruzi İHA) İlk uçuşunu ekim ayı içerisinde yapmayı hedefliyoruz.' ifadelerini kullandı.



Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı Selcuk Bayraktar, Atatürk Havalimanı TEKNOFEST alanında AA Finans Masası'nda soruları yanıtladı.
 
Bayraktar, ''Daha önce Ä°srail'den ABD'den Ä°HA alıyorduk. Hem de yerli üretimin 5 katına mal oluyordu. Bunların yazılıları milli deÄŸildi. Biz Bayraktar Ä°HA'nın karbon fiberine kadar Türkiye'de üretiyoruz. Ukrayna gibi havacılık alanında geliÅŸmiÅŸ bir ükeye Ä°HA ihraç etmek, yüksek katma deÄŸer yanında ülkemizin imajı açısından önem arz ediyor.'' dedi.
 
Bayraktar'ın konuşmasından satır başları...
 
*TEKNOFEST'i geçtÄŸimiz yıl 550 bin kiÅŸi ziyaret etti. RaÄŸbet çok olunca ulaşımın daha kolay olan bir yerde yapıyoruz bu yıl.
 
*TEKNOFEST'i ziyarete gelenler 19 farklı teknoloji yarışması var. Bu yarışmların hepsi de geleceğin trendi olan konular.
 
*Dünyada benzerleri var. Ancak dünyada bu kadar kapsamlı ve herkese hitap eden baÅŸka bir fuar yok.
 
*Ülkemiz, son 15 yılda bir paradigma deÄŸiÅŸimi ve savunma sanayisinde millileÅŸme vizyonu ile büyük bir atılım yaÅŸadı, yerlilik oranı yüzde 15'lerden yüzde 65'lere kadar çıktı
 
*Bu alanlarda öÄŸerencilerimiz çekirdekten yetiÅŸsin istiyoruz. Bunu sevgiyle, muhabbetle harmanlayarak yapmaya çalışıyoruz. 
 
*Buradaki her firmaya içeride mutlaka teknolojiyi sevdirici, eÄŸlendirici etkinliklerin olması lazım dedik.
 
*Bayraktar TB-2 Ä°HA'lar yokken Ä°srail'den ABD'den alıyorduk. Hem de yerli üretimin 5 katı meblaÄŸlalarla. Bunların yazılıları milli deÄŸildi. Biz Bayraktar Ä°HA'nın karbonfiberine kadar Türkiye'de üretiyouz.
 
*Ukrayna gibi havacılık alanında geliÅŸmiÅŸ bir ükeye Ä°HA ihraç etmek, yüksek katma deÄŸer yanında ülkemizin imajı açısından önem arz ediyor.
 
*Biz Ä°HA'lar konusunda, yazılım konusunda Ukrayna'dan daha ileri bir yerdeyiz. Onların da ağır sanayisi geliÅŸmiÅŸ. Bu nedenle Akıncı'nın motoru için iÅŸbirliÄŸi yaparak Türkiye'de üretim yapmayı hedefliyoruz. 
 
*(Akıncı Taarruzi Ä°HA) Ä°lk uçuÅŸunu ekim ayı içerisinde yapmayı hedefliyoruz."
 
*Bu iÅŸ küçük skeçlerle baÅŸlıyor. Bayraktar mini Ä°HA'dan yola çıkarak ÅŸu an dünyanın en iyi Ä°HA'larını yapıyoruz. Cezeri uçan arabaya da iÅŸte böyle baÅŸlıyoruz, bir baÅŸlangıç. Cezeri yakın zamanda, bir iki ay içinde uçacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.