Sosyal Medya

Bakan Varank: Yıkıcı teknoloji alanında küresel 23 marka çıkaracağız

Bakan Varank, Türkiye'nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'ni açıkladı. Varank, "Türkiye’nin yıkıcı teknoloji alanlarında, küresel marka çıkaracağını söyledi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Ankara'da yaptığı konuÅŸmada, "Büyük ve güçlü Türkiye hedefine giden yol haritamızı, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejimizi açıklıyoruz." dedi.
 
Son 10 yılda ortalama yüzde 16,5 olan milli gelirde imalat sanayinin payını, 2023'te yüzde 21’e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Varank, "Sanayide çalışan iÅŸçi başına katma deÄŸeri 35 bin dolara ve imalat sanayi ihracatını da 210 milyar dolara yükseltmek istiyoruz." diye konuÅŸtu.
 
"AR-GE ALANINDA 300 BÄ°N KİŞİ ÇALIÅžACAK"
 
Bakan Varank: "Ar-Ge harcamalarının milli gelirdeki payını yüzde 1,8’e, bu alanda insan kaynağını 300 bin kiÅŸiye, araÅŸtırmacıyı da 200 bin kiÅŸiye çıkaracağız." diye konuÅŸtu.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "2023'e kadar ülkemizde teknoloji tabanlı iÅŸlere yapılan yıllık yatırımların büyüklüÄŸünün 5 milyar liraya ulaÅŸmasını amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.
 
HEDEF YIKICI TEKNOLOJÄ° ALANINDA 23 AKILLI ÜRÜN
 
Varank, "Türkiye’nin yıkıcı teknoloji alanlarında, küresel ölçekte marka olacak en az 23 akıllı ürün çıkarmasını hedeflediklerini dile getirdi.
 
"UNÄ°CORNLAR YERÄ°NE TURCORNLAR GELSÄ°N"
 
Bakan Varank: "Ülkemizden de 'unicornlar' çıksın, bunlara da 'Turcorn' denilsin istiyoruz. 2023’e kadar en az 10 Turcorn hedefimiz var." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
Varank, hedeflerine ulaÅŸmak için sanayi stratejilerinde 5 ana bileÅŸen ve 23 alt politika belirlediklerini ifade etti.
 
"PROJE BAZLI TEÅžVÄ°K SÄ°STEMÄ° GELECEK"
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi programında odak sektörlerdeki öncelikli ürünleri destekleyeceÄŸiz. Alıcı ve üreticiyi teÅŸvik edeceÄŸiz. Yatırımlar, stratejik yatırım teÅŸviklerinden faydalanacak, yatırım tutarı 50 milyon lirayı aÅŸarsa proje bazlı teÅŸvik sistemi devreye girecek."
 
Bakan Varank, "Yüksek teknoloji ve inovasyon alanı altı temel politikadan oluÅŸtu. Ä°lk olarak teknolojik yetkinlik ve sektörel yol haritalarını belirleyeceÄŸiz." dedi.
 
"STRATEJÄ°K MALZEME ÜRETÄ°MÄ° TEÅžVÄ°K EDÄ°LECEK"
 
Varank, kimya, ilaç, ulaşım araçları, makine, bilgisayar, elektronik, optik, elektrikli teçhizat sektöründeki stratejik malzeme üretimini teÅŸvik edeceklerini açıkladı.
 
"DÄ°JÄ°TAL DÖNÜÅžÜM MERKEZLERÄ° KURULACAK"
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Dijital DönüÅŸüm ve Yetkinlik Merkezleri kuruyoruz. YönetiÅŸim modeli, kamu ve özel sektör, uluslararası iÅŸ birliklerini kapsayacak." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.