Sosyal Medya

Güncel

İstanbul Valiliği, ormanlardaki 315 kaçak yapıyı yıkacak

İstanbul Valiliği, orman bölge müdürlüğünce tespit edilen devlet ormanlarındaki 315 kaçak yapının yıkımı için bulunduğu yer belediyelerine bildirimde bulundu.



Ä°stanbul ValiliÄŸi'nden yapılan açıklamada, ormanların, milletin en kıymetli varlığı, doÄŸadaki bütün canlılarla ortak yaÅŸam alanı ve yarınlara bırakılacak deÄŸerli bir miras olduÄŸu hatırlatıldı. Bir aÄŸaçtan baÅŸlayarak, bütün ormanları korumak, yaÅŸatmak ve orman varlığını artırmanın, en önemli milli ve insani görevler arasında bulunduÄŸu vurgulandı.
 
"315 YAPI Ä°ÇÄ°N BÄ°LDÄ°RÄ°MDE BULUNULMUÅžTUR"
 
Ä°stanbul'un sahip olduÄŸu orman varlığının korunması, muhtemel yangın, kaçak yapılaÅŸma, ve benzeri olumsuz etkilerden arındırılması için, kamu kurum ve kuruluÅŸları, basın, meslek odaları ve sivil toplum kuruluÅŸlarının yakın iÅŸbirliÄŸi içinde hareket etmesi gerektiÄŸi ifade edilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:
 
"Bu çerçevede, 2019 yılı başından günümüze kadar valiliÄŸimizin koordinasyonunda, 14 ilçe kaymakamlığı, 14 belediye baÅŸkanlığı, Ä°stanbul Orman Bölge MüdürlüÄŸü, çevre ve ÅŸehircilik il müdürlüÄŸü ve ilgili kuruluÅŸların katılımıyla sürdürülen çalışmalarda önemli mesafeler alınmıştır. Ä°stanbul Orman Bölge MüdürlüÄŸü personeli tarafından yerinde yapılan çalışmalar ve bunu destekleyen uydu görüntüleriyle Ä°stanbul'da devlet ormanlarına 31 Aralık 2017'den sonra usulsüz yollarla 315 adet muhtelif cinste kaçak yapı inÅŸa edildiÄŸi tespit edilmiÅŸtir. Ä°stanbul Orman Bölge MüdürlüÄŸünce tespit edilen muhtelif cinsteki kaçak yapılarla ilgili, yetkili cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmuÅŸ ve gerçeÄŸe aykırı beyanlarla alındığı tespit edilen yapı kayıt belgelerinin iptal edilmesi için Çevre ve Åžehircilik Ä°l MüdürlüÄŸü'ne bildirimde bulunulmuÅŸtur."
 
 
Açıklamada, Çevre Åžehircilik Ä°l MüdürlüÄŸünün yaptığı kontroller neticesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı'nca il müdürlüÄŸüne yapılan yetki devri kapsamında gerçeÄŸe aykırı beyanla alınmış olduÄŸu tespit edilen 103 yapı kayıt belgesinin iptal edildiÄŸine iÅŸaret edildi. Ä°stanbul Orman Bölge MüdürlüÄŸünce tespit edilen 315 kaçak yapının, 775 sayılı Gecekondu Kanununun 18. maddesi gereÄŸince bulunduÄŸu yer belediyesince yıkılması için 14 ilçenin belediye baÅŸkanlığına bildirimde bulunulduÄŸu belirtildi.
 
"YIKIMLAR KARARLILIKLA DEVAM EDECEK"
 
Açıklamada, ÅŸu bilgilere yer verildi:
 
"Arnavutköy, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Kağıthane, Kartal, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultangazi, Åžile ve Ümraniye ilçelerimizdeki kaçak yapıların yıkılması amacıyla belediyelerimizce oluÅŸturulan yıkım ekiplerine valiliÄŸimizce jandarma ve polis ekipleri görevlendirilerek her türlü güvenlik desteÄŸi saÄŸlanmış, önlemler alınmıştır. Tespit edilen kaçak yapılar, bulunduÄŸu yer belediye baÅŸkanlıkları tarafından 18 Eylül 2019'da 775 sayılı Gecekondu Kanununun 18. Maddesi uyarınca yıkılarak, Ä°stanbul Orman Bölge MüdürlüÄŸüne teslim edilecektir. Kaçak yapıların yıkımına iliÅŸkin çalışmalar, yargı yolu açık olmak üzere yapılmaktadır. Orman alanlarında baÅŸlatılan bu süreç, kaçak yapıların olduÄŸu diÄŸer yerlerde de kararlılıkla devam edecektir."
 
 
Ä°STANBUL/AA
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.