Sosyal Medya

15 Temmuz kahramanı şef işten kovuldu

15 Temmuz darbe girişimi gecesi İBB'ye ait temizlik araçlarına yolları kapama talimatı vererek darbecilere geçit vermeyen İSTAÇ AŞ Avrupa Yakası Kent Temizlik İşleri Şefi Muharrem Kambur işten çıkarıldı.



15 Temmuz darbe giriÅŸimi gecesi Ä°BB'ye ait temizlik araçlarına yolları kapama talimatı vererek darbecilere geçit vermeyen Ä°STAÇ AÅž Avrupa Yakası Kent Temizlik Ä°ÅŸleri Åžefi Muharrem Kambur iÅŸten çıkarıldı.
 
Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesinin (Ä°BB) kent temizlik ÅŸirketi Ä°STAÇ'ta Avrupa Yakası Kent Temizlik Ä°ÅŸleri Åžefi olarak görev yapan Muharrem Kanbur, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde emrindeki temizlik araçlarını darbecilerin yollarını kapatmak amacıyla ÅŸehrin çeÅŸitli noktalarına çıkarmıştı.
 
14 Yıllık Ä°STAÇ AÅž Personeli olan Kanbur, AA muhabirine yaptığı açıklamada Ä°BB'de yönetimin deÄŸiÅŸmesinin ardından görevine son verilmesi için baskıların arttığını anlattı.
 
Baskılar nedeniyle ÅŸeflik kadrosunun uzmanlığa düÅŸürülmek istendiÄŸini söyleyen Kanbur, bu deÄŸiÅŸimi kabul etmemesi üzerine iÅŸ akdinin feshedilerek iÅŸten çıkarıldığın belirtti.
 
Görev süresince hakkında hiçbir ÅŸikayet olmadığını ve siyasi anlayış gütmeden çalıştığını vurgulayan Kanbur, ÅŸunları söyledi: "2008 yılından bu yana ÅŸef olarak çalışıyordum. Bana baÄŸlı bine yakın personel ve 300 araç vardı. Ä°stanbul'un temizliÄŸini en iyi ÅŸekilde yapabilmek, insanlara daha yaÅŸanabilir bir Ä°stanbul bırakabilmek için hizmetler yapmaya çalışıyorduk. Buradaki personel özveriyle çalışır, herhangi bir siyasi düÅŸünceden önce tamamen kendini iÅŸine vererek iÅŸini en iyi ÅŸekilde yapma arzusundadır. Her insanın bir siyasi görüÅŸü olabilir ama iÅŸine yansıtamaz. Biz Silivri'den Sarıyer'e kadar, CHP'li belediyelere 'En iyi çalıştığınız kurum nedir?' diye sorsalar, bizi söylerler. Çünkü biz hizmet ederken orası CHP'li, ÅŸurası HDP'li diye bir anlayışı hiçbir ÅŸekilde kabul etmiyoruz."
 
15 Temmuz darbe giriÅŸimi gecesi temizlik araçlarını sokaÄŸa çıkarmasını anlatan Kanbur ÅŸöyle konuÅŸtu: "Bizi o süreçte kahraman olarak yazıyorlar ama asıl o süreçte kahramanlar o gece ÅŸehit olan 251 tane vatan evladıdır. Åžehadete yürüyerek kahramanlığın ne olduÄŸunu gösterdiler. Biz o gece CumhurbaÅŸkanımızın saÄŸlığının yerinde olduÄŸunu öÄŸrendikten sonra, emrimizde bulunan, ulaÅŸabildiÄŸimiz arkadaÅŸlarımıza çaÄŸrı yaparak araçlarını askeri araçların geçebileceÄŸi yolları, kamu kurumlarına ulaÅŸmalarını engellemelerini, ÅŸehir merkezlerine giriÅŸlerini engellemek için tampon olarak araçları kullanma anlamında bir talimat verdik. SaÄŸolsunlar bizim arkadaÅŸlarımız da ivedi ÅŸekilde havalimanına, Vatan Caddesi'ni ve çevre yolları kesen bu araçlardır."
 
Seçim sonuçlarından sonra yöneticilerin deÄŸiÅŸmesiyle kendisine yönelik baskıların arttığını anlatan Kanbur, "Bu baskının ilk benle baÅŸlaması bana manidar geldi. Yıllık izin sonrası bana hakkımda sosyal medya paylaşımları olduÄŸunu, iÅŸten atacaklarını söylediler. Ä°kinci görüÅŸmede baÅŸka bir göreve vereceklerini söylediler." dedi. Kazanılmış haklarını kaybetmemek için kendisine teklif edilen uzmanlık görevini kabul etmeyeceÄŸini dilekçe ile bildirdiÄŸini anlatan Kanbur, "Genel müdür ile bunun ardından bir görüÅŸme daha yaptık 'Seni görevden almak zorundayım' dedi." diye konuÅŸtu.
 
Yıllardır görevini severek yaptığını anlatan Kanbur, "Yıllarca bu kuruma emek verdim. Hatta iÅŸimden dolayı yüz felci bile geçirdim. Ailemden vakit ayırarak gece gündüz çalıştım. Yönetici anlamında bu kurumdan ilk atılan benim. 20 dakika içinde ilk önce görev deÄŸiÅŸikliÄŸini önüme koydular. Onu reddedince bu sefer fesih sözleÅŸmesini getirdiler." ifadelerini kullandı.
 
Kanbur, iÅŸten atılmasıyla ilgili yasal yollara baÅŸvuracağını söyledi.
 
Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.