Sosyal Medya

İSMEK'e öğretmen alım ihalesi iptal edildi

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nce (İBB) İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (İSMEK) kısmi süreli çalışacak öğretmenler için alım ihalesi iptal edildi. 1676 öğretmen alımını kapsayan ihalenin iptaline gerekçe olarak işin içeriğinde ve kapsamında meydana gelen değişiklikler gösterildi.



Ä°BB Hayat Boyu ÖÄŸrenme MüdürlüÄŸü tarafından 26 AÄŸustos'ta yayımlanan ilanda, "2019- 2020 EÄŸitim ÖÄŸretim Dönemi Ä°stanbul Sanat ve Meslek EÄŸitimi Kursları (Ä°SMEK) Hizmetinde Kısmi Süreli Çalışacak ÖÄŸretmen Alımı ihalesi yapılacağını duyurmuÅŸtu. Söz konusu ilanda ihalenin 23 eylülde yapılacağı belirtilmiÅŸti. Bin 676 öÄŸretmenin part time çalıştırılması planlanan hizmet alım ihalesi, yapılmasına bir hafta kala 16 Eylül 2019 tarihinde iptal edildi" denildi. 
 
Ä°halenin iptal gerekçesinde ise ÅŸunlar kaydedildi: 
 
"Ä°hale konusu iÅŸin içeriÄŸinde ve kapsamında meydana gelen deÄŸiÅŸiklikler nedeniyle ihale dokümanını oluÅŸturan teknik ÅŸartname, birim fiyat cetveli gibi dokümanlarda meydana gelen revizyonlar sonucunda iÅŸe ait yaklaşık maliyetin de önemli ölçüde deÄŸiÅŸmesi ve bu deÄŸiÅŸikliklerin düzeltme ilanı ve zeyilname yapılmak suretiyle düzeltilme imkanı bulunmadığından ihalenin iptal edilmesine karar verilmiÅŸtir."
 
Ä°SMEK'Ä° DAHA GÜÇLENDÄ°RECEĞİZ
 
Ä°SMEK ihalelerini uzun süredir üstlenen firmanın yetkililerinin, yeni dönemde çalıştırdığı, çoÄŸu öÄŸretmen olan personel ile sözleÅŸme yenilememesi üzerine Ä°SMEK'in kapatılacağı iddiası gündeme gelmiÅŸti. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, iddialarla ilgili, "Birileri neden sıkıntı çekiyor? Bunu daha iyi anlamak isteyenler, Ä°SMEK'in kime ihale edildiÄŸini, nasıl bir sistemle yönetildiÄŸini aslında Ä°SMEK'in kurum dışında bir düzenle bir akılla nasıl zapturapt altına alındığını, topluma hizmetten ziyade orada baÅŸka akılla sürdürülen birtakım iÅŸler yapıldığını görürler. Ä°SMEK'i kapatma falan asla. Ä°SMEK'i daha da çok güçlendireceÄŸiz. 9 Eylül itibarıyla kayıtlarımız baÅŸlıyor. Biz daha güçlü, daha eÄŸitici, daha Ä°BB'nin mekanizması haline gelmiÅŸ, toplumla iç içe, kendini geliÅŸtiren ve yenileyen, hizmet üreten bir dönemi baÅŸlatacağız" demiÅŸti. 
 
Ä°SMEK hizmeti verilen bazı binaların depreme dayanıklı olmadığını, bunları deÄŸiÅŸtireceklerini belirten Ä°mamoÄŸlu, sözleÅŸmesi dolan öÄŸretmenler için "Tabi ki geçiÅŸ döneminde sıkıntılar var. Mecburen bir dönem, belki bir miktar ihale ile baÅŸlanabilir; ama sözleÅŸmeleri nedeniyle maÄŸdur edilen insanlar olmayacak" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.