Sosyal Medya

İslam Birliği Kongresi Ankara’da toplanıyor

İSBAM tarafından düzenlenen İslam Birliği Kongresi ‘İslam Dünyasının Geleceği ve Filistin’ temasıyla bugün saat 10.00’da Ankara’da toplanıyor.



İslam Birliği Araştırmaları Merkezi (İSBAM) tarafından İslam Birliği Kongresi düzenleniyor. 14-15 Eylül tarihinde icra edilecek program ‘İslam Dünyasının Geleceği ve Filistin’ temasıyla gerçekleştirilecek. Ankara’da bugün saat 10.00’da toplanacak kongrede açılış konuşmalarını Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yapacak.
 
İSLAM BİRLİĞİ KONUŞULACAK
 
İSBAM Başkanı Hasan Bitmez, İSBAM’ın İslam Birliği fikriyatını ortaya koymak, atılması gereken adımları atmak için kurulduğunu söyleyerek, “İSBAM bir siyasal söylemin ötesinde bir akademik çalışma yürütmeyi hedefleyen, bu anlamda Müslüman ülkelerde bulunan araştırma merkezleri ve siyasi kurumlarla da işbirliği yapmayı hedefleyen bir merkez. İlk uluslararası faaliyetini bugün Ankara’da gerçekleştireceğiz. 25 ülkeden 60’a yakın davetli katılacak. Katılımcılar İslam dünyasının içinde bulunduğu problemlere yönelik hem fikir beyan edecek hem de bunların çözümleriyle alakalı olarak düşünceler ortaya koyacak. Türkiye ve birçok ülkeden gelen insanlar bu konuda fikirlerini beyan edecekler” ifadelerini kullandı.
 
6 BAŞLIKTA İSLAM BİRLİĞİ ANLATILACAK
 
Programa 25 ülkeden eski bakan, siyasi parti temsilcisi, dernek başkanı ve 60 civarında davetli katılacak. Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek programda 6 başlıkta İslam Birliği konusunda konferanslar verilecek. Ayrıca programa yurt içinden de çok sayıda davetli katılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.