Sosyal Medya

Güncel

KKTC’de askeri bölgede peş peşe patlamalar

KKTC’nin Girne şehrinde Çatalköy bölgesindeki askeri bölgede sebebi henüz bilinmeyen patlamalar meydana geldi. Askeri bölge yakınındaki 5 yıldızlı bir otelin boşaltıldığı belirtildi.



 

Olayla ilgili olarak BaÅŸbakan Yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Kudret Özerzay, “Girne’nin doÄŸusunda kısa bir süre önce maalesef askeri bölge içerisinde bir cephanelikte yangın çıkmış ve arka arkaya patlamalar meydana gelmiÅŸtir. Gerek askeri yetkililerimiz, gerekse polis genel müdürlüÄŸü ile temas halinde olaya müdahale ediyoruz. SaÄŸlıklı bilgiye ulaşır ulaÅŸmaz kamuoyu ile paylaÅŸacağız. Az sonra ben de bölgede olacağım.” Åžeklinde yazılı bir açıklama yaptı.

CAN KAYBI YOK
 
KKTC BaÅŸbakan Yardımcısı Özersay yaptığı açıklamada ilk belirlemede can kaybının olmadığını ancak patlamanın ÅŸiddetiyle yaralanan vatandaÅŸların olduÄŸunu ifade etti. Yangın sonrasında bölgedeki vatandaÅŸların tedbir amacıyla köy dışına çıkartıldığını açıklayan Özersay, etrafa yayılan bir yangının olmadığını dile getirdi.
 
YETKÄ°LÄ°LER BÖLGEDE
 
CumhurbaÅŸkanı Mustafa Akıncı, BaÅŸbakan Ersin Tatar, BaÅŸbakan Yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Kudret Özersay ve ülkede görev yapan üst düzey askeri yetkililer olay yerine geldi.
 
ÖZERSAY'DAN YENÄ° BÄ°LGÄ°LENDÄ°RME
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.