Sosyal Medya

Bülent Arınç: Babacan ve beraberindekilere 'hain' sıfatını yakıştıramıyorum; bu sıfat, kullananların kendisine daha layık

Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu ve ekibinin AK Parti il ve ilçe başkanlarını arayarak "Bizimle misiniz?" diye sorduklarını duyduğunu söyledi



CumhurbaÅŸkanlığı Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu üyesi Bülent Arınç, CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan KaftancıoÄŸlu'na verilen hapis cezasını ve AK Parti'deki ayrılıkları yorumladı.
 
"Babacan ve beraberindekilere hain diyen o sıfata kendi layıktır"
 
Arınç, Ali Babacan ve beraberindekilere hain denilmesini eleÅŸtirerek, "Ben onlara birilerinin yaptığı gibi hain sıfatını kesinlikle yakıştıramam. Bu sıfatı geliÅŸi güzel kullananların kendileri o sıfata daha layıktır." diye konuÅŸtu.
 
"DavutoÄŸlu ve ekibi AK Parti il ve ilçe baÅŸkanlarını arayarak..."
 
AK Parti'den ihraç iÅŸlemleri baÅŸlatılan Ahmet DavutoÄŸlu ve onunla hareket eden isimlerin AK Parti il ve ilçe baÅŸkanlarını arayarak "Bizimle misiniz?" diye sorduklarını duyduÄŸunu söyleyen Arınç, Canan KaftancıoÄŸlu'na verilen hapis cezasını da deÄŸerlendirdi.
 
Ä°fade özgürlüÄŸü vurgusu
 
Arınç, KaftancıoÄŸlu'na attığı tweetler nedeniyle verilen 9 yıl 8 aylık cezaya iliÅŸkin,  "Bu ceza onu beÅŸ misline çıkartır. Ä°mamoÄŸlu'nun yükselmesinin bir benzerini KaftancıoÄŸlu yaÅŸar." yorumunu yaptı.
 
Arınç, son süreçte Canan KaftancıoÄŸlu'nun yerini daha da saÄŸlamlaÅŸtırdığını ifade ederken, hapis cezası verilen tweetler ile ilgili "Ä°fade özgürlüÄŸüne giriyorsa ben buna tahammül etmek zorundayım" yorumunu yaptı.
 
"5-6 yıl sonra bu davanın açılması bir zorlamadır" diyen Arınç, KaftancıoÄŸlu davasının yurtdışında Türkiye'nin itibarında eksi puana neden olacağını da ileri sürdü.
 
"Siyasette yanlış yapıyorlar"
 
Ali Babacan ve Ahmet DavutoÄŸlu'nun AK Parti'den ayrılarak yeni parti kurma çalışmalarını da yorumlayan Arınç, 'hain' sıfatının kullanılmasına karşı çıktı. 
 
Ali Babacan'ın 100 yıllık aile müessesesini bırakarak AK Parti'nin kuruluÅŸunda yer aldığını ifade eden Arınç, ÅŸunları söyledi:
 
Ali Babacan 100 yıllık bir müesseseyi bırakıp AK Parti'ye geldi. Onun yanında ismi geçen arkadaÅŸlarımız çok sevdiÄŸimiz, çok deÄŸerli arkadaÅŸlarımız. Ben onlara birilerinin yaptığı gibi hain sıfatını kesinlikle yakıştıramam. Bu sıfatı geliÅŸi güzel kullananlarının kendileri o sıfata daha layıktır. Bunlar temiz insanlardır. Ama siyasette yanlış yapıyorlar. Yanlışlarını söylemeliyiz, vazgeçirmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız.
 
ErdoÄŸan "Ä°hanetin bedelini öderler" demiÅŸti
 
CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, Temmuz ayının sonunda partisinin GeniÅŸletilmiÅŸ Ä°l BaÅŸkanları Toplantısı'nda AK Parti içinden ayrılarak yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan'a isim vermeden göndermede bulunmuÅŸtu. ErdoÄŸan, "Birileri parti kuruyormuÅŸ hiç bunları kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerin içerisinde olanlar bu iÅŸin bedelini de ağır öderler." demiÅŸti. 
 
"Ayrılık AK Parti'ye zarar verir"
 
Partide ayrılık olmasını istemediÄŸini ve engellemek için çalıştığını da ifade eden Arınç, "Benim bütün düÅŸüncem partiden ayrılık olmasın. Neden olmasın? Bu AK Parti'ye zarar verir. Bu arkadaÅŸlarımız kendilerine de zarar geleceÄŸini bilmesi lazım. AK Parti'den çok fazla bir ÅŸey kopartamayacaklardır." diye konuÅŸtu.
 
"Bu çok yanlış bir ÅŸey"
 
AK Parti'den ihraç iÅŸlemleri baÅŸlatılan eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve beraberindekileri eleÅŸtiren Arınç, ÅŸunları söyledi:
 
Son zamanlarda sayın DavutoÄŸlu ve yanındaki arkadaÅŸları, bizim ÅŸu andaki il ve ilçe baÅŸkanlarımızı sık sık arayarak, 'Bizimle beraber misiniz?' diye soruyorlarmış. Bu çok yanlış bir ÅŸey. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.