Sosyal Medya

Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: AKM Simge Bir Yapı Olacak''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "AKM bir simge yapı olarak yeniden yükseliyor. Dünyada ilklere ev sahipliği yapan bölümleriyle sinema müzemiz, adım adım kapılarını açacağı güne yaklaşıyor" dedi.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vehbi Koç Vakfı'na baÄŸlı bir kurum olarak 2010 yılında açılan Arter'in Dolapdere'deki yeni binasının açılış törenine katıldı.
 
Burada bir konuÅŸma gerçekleÅŸtiren Bakan Ersoy, "Bakanlık olarak ÅŸehirlerimizi kültür ve sanat ile yaÅŸayan, nefes alan yerler olarak donatıyor, dizayn ediyoruz. Çünkü kültür ve sanat, insanımızın gündelik yaÅŸamının doÄŸal ve ayrılmaz bir parçası olmalı. Åžehirler, içinde yaÅŸayan insanlara bu imkanı sunabilmeli. Ä°ÅŸte AKM bir simge yapı olarak yeniden yükseliyor. Dünyada ilklere ev sahipliÄŸi yapan bölümleriyle sinema müzemiz, adım adım kapılarını açacağı güne yaklaşıyor. Bir yandan da Anadolu’nun arkeolojik zenginliÄŸini, en doÄŸru ve hızlı ÅŸekilde Türkiye’nin turizmine, kültür ve sanat hayatına kazandırmak için güçlü adımlar atıyoruz. Bu toprakların altında yatan geçmiÅŸin sanatını, düÅŸüncelerini, bunların ÅŸekil verdiÄŸi yapıları, eserleri günyüzüne çıkartarak bugüne taşıyoruz. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki dünyanın en büyük sanat galerisi, en görkemli müzesi kapımızın hemen dışında. Bize düÅŸen onu layıkıyla deÄŸerlendirmektir" ifadelerini kullandı.
 
Bakan Ersoy sözlerine ÅŸöyle devam etti:
 
"Ancak var olanla yetinmek, hele ki sanat gibi sınırı olmayan, üretkenliÄŸi durmayan bir alanda yerinde saymak kabul edilemez. GeçmiÅŸin bize emanet ettiklerinin üzerine yeni deÄŸerler ekleyerek, gelecek nesillerimize daha zengin bir miras bırakmak sorumluluÄŸundayız. Arter bu sorumluluÄŸa dair farkındalığın ve 9 yıldır onu yorulmadan omuzlayan cesaretin ismidir. Sanat galerileri, müzeler, kültür ve sanat merkezleri birer yaÅŸam alanı olmalıdır diye düÅŸünüyorum. Sanatla buluÅŸmanın yanı sıra, etkileÅŸim kurulabilmeli, insanlar sanata temas edebilmelidir. Sanatın sadece sergilendiÄŸi deÄŸil ÅŸekillendiÄŸi alanlar bulunmalı."
 
Çocukların ve gençlerin müzelerin dolayısıyla tarihin ve sanatın bilgeliÄŸiyle yetiÅŸtirileceÄŸini söyleyen Bakan Ersoy, "Arter, sergileri, etkinlikleri, öÄŸrenme programı, film gösterimleri ile tüm bunların ve daha fazlasının sayfa sayfa yer bulacağı yayınlarıyla, Ä°stanbul’un sanat hayatında çok ciddi bir yere sahiptir. Sadece bu açılış vesilesiyle 7 sergiye ev sahipliÄŸi yapılıyor. Bu yılın sonuna kadar, 4 aylık süreçte 10’dan fazla sanatçı, Arter'in etkinlik takviminin dolu dolu geçmesini saÄŸlayacak. Öte yandan, 'ÖÄŸrenme Programı' kapsamında konuÅŸmalar, atölye çalışmaları, seminerler ve sergi turlarıyla beraber, Gençlik Konseyi ve Arter AraÅŸtırma Programı adıyla, iki uzun soluklu programın hayata geçirileceÄŸini öÄŸrendim. Bunu özellikle önemsiyorum. Zira insanlar parçası oldukları deÄŸerleri daha güçlü sahiplenmekte, önem ve özen göstermektedir. Ba2kınız, biz Bakanlık olarak müzelerimizi bu konuma taşımak için çalışıyoruz. Milli EÄŸitim Bakanlığımız ile birlikte 'Müzede EÄŸitim projesini baÅŸlattık. Çocuklarımızı ve gençlerimizi müzelerin dolayısıyla tarihin ve sanatın bilgeliÄŸiyle yetiÅŸtireceÄŸiz. Ä°nanıyorum ki gelecek kuÅŸaklarımız bu deÄŸerleri çok daha fazla benimsemiÅŸ ve hayatlarının bir parçası haline getirmiÅŸ olacaklar" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.