Sosyal Medya

Hindistan Rusya'ya S-400'ler için ön ödeme yaptı

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, 'Hindistan ile S-400 anlaşması takvime uygun ilerliyor. Ön ödeme alındı.' dedi. Böylelikle ABD'nin 'yaptırım tehditlerine' rağmen, S-400 tedarik süreci takvime uygun ilerlemeye başladı.



Rusya BaÅŸbakan Yardımcısı Yuri Borisov, Rossiya-1 televizyonunda yayınlanan 'Moskova. Kremlin. Putin' programında Hindistan'la S-400 teslimatına yönelik yapılan anlaÅŸma ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
AnlaÅŸma kapsamında bir ön ödemenin alındığını belirten Borisov, ''Her ÅŸey programa tam olarak uygun ÅŸekilde saÄŸlanacak. Teslim tarih yaklaşık 18-19 ay gibi bir süreci kapsıyor.'' dedi.
 
Rus Haber Ajsansı TASS'da yer alan habere göre Borisov'un açıklamasıyla, Hindistan ve Rusya arasındaki S-400 anlaÅŸmasındaki 'avans' meselesinin çözüldüÄŸü belirtildi.
 
Rusya Federal Askeri Teknik Ä°ÅŸbirliÄŸi Servisi, S-400 sözleÅŸmesinin ulaşılan anlaÅŸmalara ve imzalanan belgelere uygun olarak yerine getirileceÄŸini bildirdi.
 
S-400 ANLAÅžMASI VE ABD TEHDÄ°TLERÄ°
 
Yeni Delhi, 2015 yılında S-400 sistemlerini satın alacağını açıkladı. 5,43 milyar dolarlık sözleÅŸme 2018'de imzalandı.
 
Washington, Rusya'dan silah ve askeri teçhizat alan devletlere yaptırımlar getirme tehdidinde bulundu. ABD'den yapılan açıklamalarda, S-400 sistemlerinin ABD silahları ile uyum konusunda Hindistan’ın imkanlarını kısıtlayabileceÄŸini, dolayısıyla partnerlik ve silah seçimi konusunda stratejik bir seçim yapılması gerektiÄŸi belirtildi.
 
Hindistan'ın 'S-400 almaması için' nasıl yardımcı olabileceklerini görüÅŸmek isteyen ABD, aksi durumda Hindistan'ın yaptırımlarla karşılaÅŸacağı tehdidinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.