Sosyal Medya

AK Parti'den ihracı istenen isimler konuştu: İhraç talebi MYK'da hür aklın olmadığını gösteriyor

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla birlikte AK Parti'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen eski genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ ve eski İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı Independent Türkçe'ye konuştu



Eski BaÅŸbakan ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Ahmet DavutoÄŸlu ile DavutoÄŸlu'nun yakın çalışma ekibi içinde bulunan Selçuk ÖzdaÄŸ, Abdullah BaÅŸçı ve Ayhan Sefer Üstün AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.
 
AK Parti'den ihracı istenen isimlerden eski AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Selçuk ÖzdaÄŸ ve Ä°stanbul Milletvekili Abdullah BaÅŸçı ilk deÄŸerlendirmesini Independent Türkçe'ye yaptı.
 
Selçuk ÖzdaÄŸ kendilerine bir tebliÄŸ yapılmadığını söyledi.
 
"AK Parti siyasi iflasa doÄŸru gidiyor"
 
Hangi gerekçelerle disipline sevk edildiklerini bilmediÄŸini söyleyen ÖzdaÄŸ, "Biz pozitif eleÅŸtirilerde bulunduk. Hem AK Parti iyi olsun hem de AK Parti ile birlikte Türkiye hem ekonomide hem siyasett hem eÄŸitimde hem de dış politikada iyi olsun istedik. Bizi kesin ihraç talebiyle disiplene vermekle bu aksaklıklar yok olmayacak" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
"Ehliyete ve liyakate önem vermeyen tercihlerin sonu siyasi iflastır" diyen ÖzdaÄŸ ÅŸunları söyledi:
 
AK Parti siyasi bir iflasa doÄŸru gidiyor.  2010 yılına kadar sorun çözen bir AK Parti vardı ama 2013'lü yıllardan sonra sorunların çözdüÄŸü bir AKP ile karşı karşıyayız. Biz bu eleÅŸtirileri yapmasak bile sokak bizim yaptığımız eleÅŸtirileri yapmaya devam ediyor. Biz AK Parti içinde sessiz yığınların tercümanı, sesi, vicdanı olmaya çalıştık. Bizi susturmak istiyorlar ama söz de karar da milletin.
 
"MYK'da hür aklın olmadığını gösteriyor"
 
Ä°hraç talebiyle disipline sevk edilmeyi beklemediÄŸini söyleyen ÖzdaÄŸ, "AK Parti eleÅŸtirilere açık ve özeleÅŸtiri yapabilecek kadar da erdemli tavır sergilerdi. Ama son zamanlardaki dil ve üslup eleÅŸtirilerimiz arkadaÅŸlarımızı bu yola sevk etmiÅŸ olabilir. AK Parti kuruluÅŸ amacına aykırı hareket ediyor" diye konuÅŸtu.
 
Ä°hraç talebinin oy birliÄŸiyle alınmasına iliÅŸkin "Orada hür aklın olmadığını gösteriyor" ifadelerini kullanan ÖzdaÄŸ ÅŸöyle devam etti:
 
Oysa Cumhuriyet fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller isterdi. Ä°slam da fikirde birlik istemezdi, itikatta birlik isterdi. ArkadaÅŸlarımız bizi tanıyorlar ama orada keÅŸke düÅŸüncelerini objektif bir ÅŸekilde söyleselerdi. Bunların tabanını Ak Parti tabanı da millet de yapar. Bizler de yaparız.
 
"KonuÅŸmaya devam edeceÄŸiz"
 
"Biz konuÅŸtuk, konuÅŸmaya devam edeceÄŸiz. Yanlış gördüÄŸümüz her ÅŸeyi dile getirdik" diyen BaÅŸçı da "Bu vatan, bu ülke bizim. Biz, doÄŸru bildiklerimizi söyledik buna da devam edeceÄŸiz. Günübirlik siyaset yapmıyoruz. Önümüze bakıp yürüyeceÄŸiz. Herkes hata yapabilir. Hataları söyleyenlerin böyle bir ÅŸeyle karşı karşıya kalması şık deÄŸil. Herkesin hatası olacaktır, biz hataları, eksikleri, gidilen yolun sıhhatli bir yol olmadığını söyledik. Bunları yaptığımız için ÅŸimdi ihraçla karşı karşıyayız" dedi.
 
AK Parti MYK'nın istendiÄŸi gibi konuÅŸmayanlar hakkında böyle bir karar aldığını söyleyen BaÅŸçı, "Bu kararlarla partiyi kurtarmaya çalışıyorlar ama daha da kötüye gidecektir. Dünkü Konya mitingini hep beraber yaÅŸadık. Ama bu gidiÅŸatın vatana millete büyük katkılar yapacağını da düÅŸünüyorum" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.