Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan CHP'li belediyelere: Kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylediler çıkardılar, bizim de yapacaklarımız var

CHP'li belediyelerdeki işçi çıkarılmalara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyede kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylediler çıkardılar. Bizim de yapacaklarımız var" diye konuştu.



-Seçimlerdeki rekor desteÄŸiniz için size teÅŸekkür ediyoruz. Bu tarihi baÅŸarıda katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. En büyük teÅŸekkürü de sizlere, Konya halkına ediyorum. Bu ÅŸehir alemi aÅŸkla bilen Mevlana Hazretleri'nin, kılıcı adaletli Sultan Keykubat'ın ÅŸehridir. Bu ÅŸehir hem tarımda hem sanayide hem kültürde hem ilimde hem de gönüllerin nuruyla beslenen tasavvufta zirveyi hiç bırakmamış bir ÅŸehirdir. Åžairin dediÄŸi gibi Konya'nın altı da üstü de alimlerle doludur. Ä°nÅŸallah bu alimlerin mirasına en iyi ÅŸekilde sahip çıkarak çok daha büyük baÅŸarılara imza atacağız. Mevlana Hazretleri'nin emanetini koruyamazsak ona layık olamayız. Sanayide bu ÅŸehri sadece ülkemizin deÄŸil en gözde tasarım, geliÅŸtirme, üretim, ihracat merkezlerinin en üst sıralarına çıkarmazsa ecdada layık olamayız. Ä°ÅŸte bunun için nerede ne yapıyor olursak olalım bir gözümüz hep Konya'dadır. Konya'nın yatırıma ihtiyacı olduÄŸunu biliyoruz.
-Toplam tutarı 645 milyon lira olan 88 kalem eser ve hizmetin açılışını açmak üzere sizlerle bir aradayız. Bu eserler arasında çok sayıda eÄŸitim yatırımı, öÄŸrenci yurdu, yol, çeÅŸitli kurumlarımızın hizmet binaları yer alıyor. Tüm bu eser ve hizmetlerin kazandırılmasında emeÄŸi geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımızı ve ilçe belediyelerimizi tebrik ediyorum.
 
'KONYA'YA ESKÄ° RAKAMLARLA 51 KATRÄ°LYON YATIRIM YAPTIK'
 
-Konya'ya kazandırdıklarımız elbette bundan ibaret deÄŸildir. Son 17 yılda Konya'ya ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Eski rakamla söylüyorum, son 17 yılda Konya'ya 51 katrilyon yatırım yaptık. 8 binin üzerinde derslik inÅŸa ederek, 2 yeni devlet üniversitesi kazandırarak Konya'nın eÄŸitim altyapısını adeta yeni baÅŸtan kurduk. Hem spor karşılaÅŸmaları hem de etkinlikler için Konya'ya 42 bin kiÅŸilik stadyum inÅŸa ettik. Eski stadyumu Millet Bahçesi yapıyoruz inÅŸallah. Anneler çocuklarını yanlarına alacaklar, orada onlarla eÄŸlenecekler. Ä°nÅŸaatı devam eden ve seneye açacağımız ÅŸehir hastanemiz var. Konya'nın bölünmüÅŸ yol uzunluÄŸunu 167 kilometreden bin 141 kilometreye çıkardık. EÅŸek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Hızlı tren hatlarıyla Konya'yı Ankara'ya, Ä°stanbul'a, EskiÅŸehir'e baÄŸladık. Mavi Tünel, Konya ovasının bereketini arttıracak, ÅŸehrin geleceÄŸini ÅŸekillendirecek önemli bir yatırımdır.
-Yapılanlar elbette önemlidir. Ama asıl yeni hizmetlerin, yeni yatırımların müjdesini vermek istiyorum. Ä°lk müjdemi veriyorum, hazır mısınız? Heyecan yapmayın. Ä°nÅŸallah Konya metrosunun yapımına baÅŸlıyoruz. Bu hattın ilk etabının ihalesini eylül ayında gerçekleÅŸtiriyoruz. Metro hattı bugününden ziyade geleceÄŸine yapılan bir yatırımdır. Bugün Konya ÅŸehircilik bakımından ülkemizin örnek yerlerinden biriyse yarım asır önce ÅŸehrin geleceÄŸine yapılan yatırımlara borçludur.
 
-Geliyorum ÅŸimdi bir baÅŸka müjdeye. Pancar üretimi Konya'nın en önemli gelir kaynaklarından biri. NiÅŸasta bazlı ÅŸeker oranını yüzde 5'e düÅŸürmüÅŸtük. Bu yılın sonunda oranı yüzde 2 buçuÄŸa kadar indiriyoruz. Çiftçilerimize 1 buçuk milyon ton ilave pancar kotası saÄŸladık. Pancar üretiminde yüzde 10 bin artış bekliyoruz. Pancar alım fiyatını da bu yıl için ton başına 235 liradan 300 liraya yükseltiyoruz. Nasıl iyi mi? Hayırlı olsun
 
-2021 Ä°slami Dayanışma Oyunları'nın beÅŸincisinin ev sahibi olarak Konya'yı belirledik. Sonuncusu 2017 yılında Bakü'de yapılmıştı.
 
'CHP'LÄ° BELEDÄ°YELER SÖZLERÄ°NÄ° TUTMADILAR, BÄ°ZÄ°M DE YAPACAKLARIMIZ VAR'
 
-Biliyorsunuz son seçim kampanyası dönemi boyunca CHP'li belediye baÅŸkan adayları ve baÅŸlarındaki genel baÅŸkanları her konuda attılar tuttular. Her ÅŸeyi bedava yapmaktan, belediyelerinden ve iÅŸtiraklerinden hiçbir iÅŸçi çıkartmayacağına kadar vermedik söz bırakmadılar. Ne oldu? Åžu anda çıkarıyorlar. Tabii ki bütün bu olaylar karşısında bizim de yapacaklarımız var. Üstelik ne diyordu Bay Kemal, 'namus sözü 'diyordu. Bir de bunu katmerlediler. Bu adaylardan bazıları seçimi kazandığında da ahali bu vaatlerin yerine getirilmesini bekledi. CHP'liler önce böyle bir sözümüz yok diyerek inkar yoluna gittiler. Bunları CHP kampanyası yapan ajansa sorun dediler. Ä°ÅŸleri güçleri yalan. Ä°stanbul'u sel götürüyor baÅŸkan ortada yok. Adana'da Mersin'de Ä°zmir'de Aydın'da MuÄŸla'da pek çok yerde olup bitenleri anlatmıyorum. Karşımızda hiçbir sözün ardında duramayan bir parti ve ekibi duruyor. KardeÅŸlerim, böyle ne sözü ne belgenin hatta ne de namus üzerine edilen yeminlerin bunların meÅŸrebinde bir hükmü olmadığını da görmüÅŸ olduk. Demek ki seçim döneminde bir tiyatro oynamışlar.
 
'Ä°BB BAÅžKANI, DÄ°YARBAKIR'DA KÄ°MLERLE NEYÄ° KONUÅžUYOR?'
 
-Kamuoyundan gizlemek için köÅŸe bucak kaçındıkları sözleri aynen yerine getiriyorum. Ä°stanbul Belediye BaÅŸkanı Diyarbakır'da kimlerle neyi konuÅŸuyor? Teröre bulaÅŸmış olanlarla bir arada. Her fırsatta bir araya geliyorlar. Bununla da kalmayıp bölücü terör örgütüyle iliÅŸkileri yüzünden görevden alınanların yanına koÅŸup onlara destek veriyorlar. Terör örgütüne tavır koyamayanlarla, darbe giriÅŸiminin faillerini lanetlemeyenden belediye baÅŸkanı olmaz. Ä°nÅŸallah en kısa sürede gerçek yüzleri ortaya çıktığında milletten gereken cevabı alacaklar.
-CumhurbaÅŸkanı olarak bakanlıklarımızı, kurumlarımızı en iyi ÅŸekilde çalıştırmanın gayreti içindeyim. Belediye baÅŸkanlarımız kendi ÅŸehirlerine en güzel hizmetleri kazandırmanın peÅŸinde koÅŸuyor. Önümüzde 4 yıllık kesintisiz bir süre var. 2023 yılında Türkiye'yi iftiharla anlatabileceÄŸimiz bir yere getirebiliriz. Ne sınırlarımızda kurulan terör tuzakları, ne ekonomimize yapılan saldırı ne de diÄŸer engeller bizi alıkoyamaz.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.