Sosyal Medya

Güncel

HDPliler kaçırılan oğlu için oturma eylemi yapan aileye saldırdı

Diyarbakır'da çarşamba gününden bu yana haber alamadığı oğlu Mehmet Akar'ın, HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden Hacire Akar, HDP il başkanlığı binasının girişinde oturma eylemini 3. gününde de sürdürüyor. Akar ailesinin bekleyişi sırasında HDP'liler basın mensuplarına ve aileye müdahalede bulununca aile fertleri ve Akar ailesi HDP'lilere tepki gösterdi.



Sur ilçesine baÄŸlı SoÄŸanlı Mahallesi'nde yaÅŸayan Akar ailesinin oÄŸlu Mehmet Akar, çarÅŸamba günü çıktığı evine dönmedi. OÄŸullarının evde bıraktığı cep telefonunu inceleyen aile, Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanının görevden alınarak, yerine kayyum atanmasının ardından gerçekleÅŸtirilecek eylemlere katılması yönünde mesajlar olduÄŸunu görmüÅŸ son olarak da HDP Ä°l BaÅŸkanlığındaki bir çalışanla görüÅŸme yaptığını tespit etmiÅŸti.
 
Bunun üzerine anne Hacire Akar, HDP'liler hakkında suç duyurusunda bulunarak, çarÅŸamba günü BaÄŸlar ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesi'ndeki HDP il binasına gelerek eylem baÅŸlatmıştı.
 
Acılı anneye tepki gösterdiler
Oturma eyleminin 3. gününde anne Hacire Akar'a aile fertlerinden de destek gelmiÅŸ ve 5 kadın daha destek amaçlı HDP il binasının ana giriÅŸ kapısının önünde yere serdikleri halıda oturma eylemlerini sürdürdükleri sırada çekim yapan basın mensupları ile oturma eylemi yapan kadınlara HDP'liler tepki gösterdi.
 
HDP'lilerin aile ve basın mensuplarına tepki gösterip itmeye çalışmasının ardından kısa süreli gerginlik yaÅŸandı. Gerginlik üzerine aile fertleri HDPlilere tepki gösterdi.
 
Karşılıklı gerginlik sırasında HDP'lilerin aileye saldırması üzerine aile fertleri de HDP'lilere tepki gösterdi. Polisin araya girmesiyle gerginlik son buldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.