Sosyal Medya

Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan ifade: 31 Mart’ta başlayan baharı Türkiye'ye ve İslam dünyasına yayacağız

CHP Genel Baskanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayınladı.



"Bayramlar, Sevgili Peygamberimizin, kalabalıkla ve büyük bir coÅŸku içinde kutlanmasını arzu ettiÄŸi; kardeÅŸlik duygularımızın pekiÅŸtiÄŸi, kimseyi ötekileÅŸtirmeden huzur içinde yaÅŸama arzumuzun tazelendiÄŸi özel günlerimizdendir. 
Bayramlar sayesinde, insanlar arasında ayrım yapmayan, yoksulluÄŸu yenmek için ödünsüz mücadele veren, adaletle hükmetmeden, güvenilir ve herkese hoÅŸgörüyle davranan bir ahlak anlayışının önemini de anımsıyoruz. 
 
Bu baÄŸlamda, Sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesindeki öÄŸütlerine dikkatinizi çekmek isterim. Ä°nsanlık tarihinin en önemli insan hakları beyannamesi olarak da nitelendirilen hutbesinde Sevgili Peygamberimiz, can ve mal güvenliÄŸinin önemini, kadın- erkek eÅŸitliÄŸini, insanlar arasında üstünlüÄŸün söz konusu olmadığını, insan yaÅŸamının zulmetmeyen ve zulme boyun eÄŸmeyen bir ÅŸekilde sürmesi gerektiÄŸini, suçun ve cezanın ÅŸahsiliÄŸini evrensel kurallar bütünü olarak ifade eder. 
 
Ancak Ä°slam dünyasının içinde bulunduÄŸu tablo, Veda Hutbesiyle de çerçevesi çizilen sosyal, siyasal ve kültürel iklimin çok uzağında. Ne acıdır ki dünyadaki savaÅŸların, yoksulluÄŸun, eÅŸitsizliÄŸin, adaletsizliÄŸin, yerinden yurdundan edilmiÅŸliÄŸin merkezinde büyük oranda Ä°slam ülkeleri var. Demokrasi ve insan haklarının evrensel ilkelerinden mahrum milyonlarca Müslüman, umut dolu bir gelecek için çareyi ülkelerinden göç etmekte görüyor. 
 
Ülkemiz ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduÄŸu ve kimsesizlerin kimsesi kıldığı Cumhuriyetimizin temelini oluÅŸturan “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” felsefesinin direngenliÄŸi sayesinde, Ä°slam dünyasının temel problemlerinin dışında kalmaya çalışıyor.
 
Mevcut siyasi iktidarın, kayırmacı, liyakatsiz, savurgan ve buyurgan, zulüm üreten, denetimsiz yönetim anlayışı, ne yazık ki ülkemizin deÄŸerlerini tahrip ediyor. Ancak artan iÅŸsizliÄŸe, hukuk, eÄŸitim, ÅŸeffaflık, medya özgürlüÄŸü endekslerindeki gerilemeye, hızla yükselen yolsuzluk verilerine, gelir dağılımındaki adaletsizliÄŸe, milli çıkarlarımızı göz ardı eden dış politika uygulamalarına karşın, her ÅŸeyin çok daha güzel olacağı yakın bir geleceÄŸe olan inancımızı kaybetmiyoruz.
 
Biliyoruz ki ekonomik krizin ağır tablosunu evinden uzak tutmaya çalışan kadınlarımızın fedakârlığından, iÅŸsizliÄŸin kıskancında olmalarına raÄŸmen fikri, irfanı, vicdani hür gençlerimizin aydınlığından, Kaz DaÄŸları’ndaki doÄŸa katliamına itiraz eden on binlerin azminden, hakkın, hukukun, adaletin kuÅŸatıcılığına baÄŸlı milyonlarca vatandaşımızın kararlılığından aldığımız güçle, Türkiye’nin sorunlarını en kısa sürede gidereceÄŸiz.
 
Ä°nanıyorum ki 31 Mart 2019’da baÅŸlayan baharı, ülkemizin köklü demokrasi birikiminin yol göstericiliÄŸinde, kimseyi ötekileÅŸtirmeden ve dışlamadan tüm Türkiye’ye ve Ä°slam dünyasına yayacağız. 
 
Bu duygularla, Ulu Önder Atatürk, baÅŸta olmak üzere tüm silah arkadaÅŸlarını ve terör örgütlerine karşı mücadelede hayatını kaybeden ÅŸehitlerimizi rahmetle anıyorum. Acılarını bir ömür yüreklerinde taşıyacak ÅŸehit ailelerine Allah’tan sabır diliyor, bedenlerini bizler ve vatanımız için siper etmiÅŸ gazilerimize ÅŸükranlarımı sunuyorum. Kutsal topraklarda bulunan vatandaÅŸlarımızın hac farizasının kabulünü diliyorum. 
 
Kurban bayramınız kutlu olsun...!"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.