Sosyal Medya

Güncel

İnternet dizi-film platformlarına RTÜK denetimi geldi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na internet üzerinden yayın yapan televizyonları denetleme yetkisi veren yönetmelik yürürlüğe girdi.



Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na internet üzerinden yayın yapan televizyonları denetleme yetkisi veren yönetmelik bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüÄŸe girdi.

Yönetmelikte “radyo, televizyon ve isteÄŸe baÄŸlı yayın hizmetlerini sadece internet ortamında sunmak isteyen medya hizmet saÄŸlayıcılarının” RTÜK'ten yayın lisansı ve yayın iletim yetkisi almak zorunda olduÄŸu belirtildi.

Buna göre internet üzerinden yayın yapan Netflix, BluTV, puhutv gibi televizyonların Türkiye'de yayınlarını sürdürebilmek için yayın lisansı ve yayın iletim yetkisi almaları gerekecek.

"Radyo, Televizyon ve Ä°steÄŸe BaÄŸlı Yayınların Ä°nternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik"te medya hizmet saÄŸlayıcılarının yayın lisansı alabilmek için Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre anonim ÅŸirket kurma zorunluluÄŸu olduÄŸu ifade edildi.

Yayın lisansı ve yayın iletim yetkisi bulunmayan ya da iptal edilmiÅŸ olan yayınlar hakkında ise RTÜK sulh ceza hâkiminden yayınla ilgili içeriÄŸin çıkarılması ve/veya eriÅŸimin engellenmesi talebinde bulunabilecek.

YönetmeliÄŸe göre yayın lisansı almadan yayın hizmetlerini sürdüren medya saÄŸlayıcıları RTÜK'ün internet sayfası üzerinden önce ihtar edilecek. Medya hizmet saÄŸlayıcıları lisans baÅŸvurusunda bulunmaları ve üç aya tekabül eden lisans ücretini peÅŸin ödemeleri halinde ise üç ay boyunca yayınlarını sürdürebilecek. 

Radyo yayını sunmak için yayın lisans ücreti 10 bin Türk Lirası, televizyon yayını sunmak için yayın lisans ücreti ise 100 bin Türk Lirası olarak belirlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.