Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'dan S-400 alım sürecine ilişkin ''ABD'nin aklıselimle davranacağını umuyorum'' dedi. Erdoğan, ABD'nin F-35 kararı için ise ''F-35 vermiyor musunuz? Peki, kusura bakmayın, biz o konuda da yine tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz'' ifadelerini kullandı. Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını da yorumlayan Cumhurbaşkanı, ''Ne oldu, battık mı, bittik mi, her şey yerle yeksan oldu mu? Piyasalar gayet normal karşıladı'' değerlendirmesinde bulundu.



ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:
 
"Bundan sonraki ilk seçim 2023 haziranında yapılacak. Bu tarihe kadar her düzeyde kapsamlı çalışmalar yürüteceÄŸiz. Ä°nÅŸallah 4 yıl sonraki seçimlerde milletimizin karşısına, kurulduÄŸu günkü heyecanı ile ve artık 22 yılı bulacak tecrübesiyle bambaÅŸka bir AK Parti olarak çıkacağız. Siyasi partiler özellikle de AK Parti millete hizmet kapısıdır. Ä°htirasları hırsları yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak AK Parti'de gözünü açan bir nesil siyasette yetiÅŸtirdik.
 
''AK PARTÄ°'NÄ°N BÄ°RÄ°KÄ°MÄ° TÜRKÄ°YE'NÄ°N BÄ°RÄ°KÄ°MÄ°DÄ°R''
 
AK Parti'nin birikimi Türkiye'nin birikimidir. Sizlerden hiç vakit kaybetmeden, ÅŸehirlerinize döner dönmez hemen 2001'den bugüne partimizde görev almış veya gönül vermiÅŸ her bir kardeÅŸimize mutlaka ulaÅŸmanızı istiyorum. Bu kardeÅŸlerimizin gönüllerini almanızı, varsa dertleri, sıkıntıları, onlara çözüm aramanızı, daha önemlisi kendileriyle irtibatı kesmemenizi talep ediyorum. Kapısını çalmadığımız hane kalbine dokunmadığımız birey bizim deÄŸildir. Mayası saÄŸlam olunca hamdolsun ortaya çıkan kadro da inançlı, ahlaklı, birikimli, verimli, kaliteli oluyor. Bu parti, inÅŸallah önümüzdeki çeyrek asırda da yarım asırda da ülkemize ve milletimize hizmet edecektir. 31 Ocak 2019 tarihinde 'Memleket iÅŸi gönül iÅŸi' diyerek mahalli seçimlerde milletimize olan taahhütlerimizi kamuoyuna ilan ettik. Bu belge ile milletimize ÅŸehir planlarını uzun vadeli hazırlama sözümüz var. Altyapı ve ulaşım sorunlarını tüm ÅŸehirlerimizde çözme taahhüdünde bulunduk. Milletimiz bize itibar etti. AK Parti kurulduÄŸu günden beri sözünün eri olmuÅŸ bir parti. Sözümüzü yutmadık. Åžu anda hemen inkara baÅŸladılar. Birçok verdikleri söz ÅŸu anda sanki verilmemiÅŸ gibi konuÅŸmaya baÅŸladı. Durun bakalım. Önümüzde daha çok önemli süreç var. Ne yaptıklarınızı hep göreceÄŸiz. AK Parti'nin belediye meclis üyeleri bulundukları her yerde denetim görevini en iyi ÅŸekilde yapacaklardır. AK Parti'nin belediyede de meclislerde de tüm üyeleri görevlerini milletin hayrına olacak ÅŸekilde sürdürecek. Hamallığını üstlendiÄŸimiz mukaddes yükü taşıma mecali bulamayan, ikaz beklemeden bayrağı derhal bir sonraki dava arkadaşına bırakmalıdır. 
 
''ÇÄ°FTÇÄ°YÄ° DEVAMLI Ä°STÄ°SMAR EDÄ°YORLAR''
 
Çiftçiyi devamlı istismar ediyorlar. Çiftçimin dün traktörü yokken artık Anadolu'nun her yerinde... Dün ortak kullanırken ÅŸimdi her evin bahçesinde traktör var biçerdöver var. Bay Kemal'in iÅŸi sürekli yalan. Gezi olaylarından 15 Temmuz ihanetine kadar pek çok saldırıyı püskürttük.
 
PENÇE HAREKATLARI VE RUSYA'DAN S-400 ALIM SÜRECÄ°
 
Pençe-1 ve Pençe-2 harekatlarıyla Fırat'ın doÄŸusundaki teröristlerinde Kuzey Irak'la irtibatını kesmiÅŸ olacağız. Erbil'deki konsolosluk görevlimize saldırı, harekatımızın ne kadar isabetli olduÄŸunun teyididir. Konsolosluk görevlimizi ÅŸehit eden teröristlerin tamamını da yakaladık. Eksik varsa ya da baÅŸarılı bir operasyonla inlerinde etkisiz hale getirdik. (S-400) Montaj ve eÄŸitim safhalarının ardından Nisan 2020'de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya baÅŸlayabileceÄŸiz. ABD'nin aklıselimle davranacağını umuyorum. Ne pahasına olursa olsun Türkiye gemisinde delik, Türkiye kalesinde gedik açtırmayacağız. (Suriye'de) Bugün bölgedeki yabancı güçlere güvenerek kabadayılık yapanlar, yarın ya toprağın altına girecek ya da zillete razı olacaktır.
 
''TERÖR KORÄ°DORUNU PARAMPARÇA ETMEYE KARARLIYIZ''
 
(Güvenli bölge görüÅŸmeleri) Ne ÅŸekilde sonuçlanırsa sonuçlansın biz Fırat'ın doÄŸusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Suriye'nin kuzeyindeki tüm aklıselim sahibi Kürt Arap Türkmen kardeÅŸlerime sesleniyorum gelin PYD denen örgütü bir an önce tasfiye edelim. Amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp daÄŸlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluÅŸturmaktır. Bunu baÅŸardığımızda inÅŸallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktır. F-35 ile ilgili 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. 4 taneyi Amerika'da pilotlara teslim ettiler ülkemize gelmesine müsaade etmiyorlar. Sayın Obama döneminde bize verilmesi gerekenleri alamadık.
 
'AMERÄ°KA'NIN KONGRESÄ°NE SESLENÄ°YORUM''
 
Amerika'nın kongresine sesleniyorum Obama döneminde Patriot almayı arzu ettiÄŸimiz zaman siz vermediniz. Trump döneminde yine engel olmaya çalışıyorsunuz. Kim verirse ona gideceÄŸiz. Rusya ile her tür anlaÅŸmamızı yaptık verdiler. Siz yine de verecekseniz sizden de Patriot alırız dedik hala vermediler. Kongre müsaade etmiyor diyorsunuz.
 
ABD'NÄ°N F-35 KARARI
 
F-35 vermiyor musunuz? Peki, kusura bakmayın, biz o konuda da yine tedbirlerimizi alırız, baÅŸka yerlere döneriz. Eli baÄŸlı duramayız. Türkiye'de Bay Kemal veya dirsek temasında olan adamları yok Türkiye'de AK Parti var Cumhur Ä°ttifakı var. Kıbrıs'ta biz garantör ülkeyiz. Yunanistan garantör ülke. AB gözlemci. Kapılarında adeta dilenci gibi beklettiler. Ä°HA mı alacağız SÄ°HA mı alacağız. Vermediler. Sayın Bush bir gün bana 'Sayın BaÅŸbakan size bu yapılanı kabul etmem dedi. Çağırdı o zaman DışiÅŸleri Bakanı Powell'a dedi ki böyle olmaz 48 saat Ä°HA'ları vereceksiniz. Ondan sonra böyle bir süreç baÅŸladı. Bu yeter mi?
 
''Ä°SRAÄ°L'Ä°N YANINDA YER ALANIN KARÅžISINDAYIZ''
 
Ä°srail'in Filistin'de pervasızca sürdürdüÄŸü devlet terörüne karşı sessiz kalınmasını asla kabul etmiyoruz. Ä°srail'in yanında kimler yer alıyorsa herkes bilsin ki biz onların karşısındayız. Türkiye hala Avrupa'nın en güçlü en karlı dost adayıdır. Öyle de kalmak istiyoruz. Yeter ki Avrupalıların da aynı niyette olduÄŸunu görelim.
 
MERKEZ BANKASI'NIN FAÄ°Z Ä°NDÄ°RÄ°MÄ° KARARINA Ä°LK YORUM
 
31 Mart seçimlerine birkaç gün kala gerçekleÅŸtirilen ikinci saldırıyı süratle etkisiz hale getirmeyi baÅŸardık. Özellikle saldırı kanallarını hızlı bir ÅŸekilde kapattık. Bir takım kötü amaçlı giriÅŸimlere karşı gerekli tedbirleri almış olduk. Yüzde 24 oranındaki faizlerin ülkemiz için yüksek olduÄŸunu savunuyordum. Bunu o dönemlerin Merkez Bankası baÅŸkanlarına ulaÅŸtıramadık. Oyalama takdikleriyle gittiler. Dün Merkez Bankası faizlerde düÅŸüÅŸe gitti. Ne oldu, battık mı, bittik mi, her ÅŸey yerle yeksan oldu mu? Piyasalar gayet normal karşıladı. Olması gereken buydu. Bu bile yeterli deÄŸil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli ÅŸekilde devamı gerekir. Faiz düÅŸtükçe enflasyon düÅŸer çıktıkça çıkar.
 
KILIÇDAROÄžLU'NA TEPKÄ°: SANA MI SORUP DA ADIM ATACAÄžIZ?
 
Bugün yüksek faizle hükümetimizi devamlı sigaya çeken Bay Kemal ÅŸimdi de faizlerin bu ÅŸekilde indirilmesinden rahatsız olmuÅŸ Merkez Bankası ile alakalı olarak itibarı sıfırdır diye açıklamada bulunuyor. Anlamak mümkün deÄŸil biz sana mı sorup da adım atacağız? Yeni yönetim sisteminden rahatsız. Ä°lla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuÅŸ.  Tek adam, tek adam diye nakarat yapıyor. Bu tek adam benmiÅŸim. Tek adamlığı biz sizden öÄŸrendik ama biz tek adam deÄŸiliz. Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu'nun aldığı kararı hayati bir dönüm olarak görüyorum. Bununla birlikte enflasyonun da süratle düÅŸmeye baÅŸladığını göreceÄŸiz. Bay Kemal, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bizim dönemimizde asla emir alan bir hükümet olmamıştır. O sizin cibiliyetinizde var. Biz bugüne kadar kimseden emir almadık. Senin o güvendiÄŸin teröristler seni kurtaramayacak. IMF'ye borcu biz mi yaptık? Siz yaptınız. Tek adam diye bir derdim yok. Milletin efendisi deÄŸiliz hizmetkarıyız. Senin dünyada ne itibarın var? Var var Sosyalist Enternasyonel var ya orada arada bir bunları çağırıyorlar itibar gördüm diye zannediyorlar. Bu sene de BM Genel Kurulu'nda nasıl bir konuÅŸma yapacağım onu da bir izle.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.