Sosyal Medya

Pompeo'dan Türkiye'ye: Gözden geçirin, daha fazla yaptırım gelebilir

Ankara-Washington hattında S-400'lerle başlayan gerilim, Kongre'nin Türkiye'ye yönelik ağır yaptırım tehditleri ile sürerken son açıklama ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan geldi: Daha fazla yaptırım gelebilir. Açıkçası S-400'lerin operasyonel hale getirilmemesini istiyoruz, amacımız bu. Türklerin bunu tekrar gözden geçirmesini istiyoruz.



ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, Amerikan Bloomberg kanalına Türkiye'nin Rusya'dan S-400 sistemi alması ve olası yaptırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Konuya dair deÄŸerlendirmelerin devam ettiÄŸini belirten Pompeo, Türkiye'nin teslim almaya baÅŸladığı S-400'lerin aktif hale getirilmesini 'kabul edilemez bir adım' olarak nitelendirdi. 
 
Pompeo, ilk aÅŸamada Türkiye'nin F-35 savaÅŸ uçağı programından çıkarılmasını saÄŸladıklarını dile getirerek, "Daha fazla yaptırım gelebilir. Açıkçası S-400'lerin operasyonel hale getirilmemesini istiyoruz, amacımız bu" deÄŸerlendirmesinde bulundu. Ankara'ya uzun zamandır S-400 ve F-35'lerin uyumsuz olduÄŸunu anlattıklarını ifade eden Pompeo, "Bu sistemin (S-400) bir kısmını teslim aldılar, Türklerin bunu tekrar gözden geçirmesini istiyoruz." dedi.
 
"KAZAN-KAZAN YOLUNA BAKIYORUZ"
 
Cumhuriyetçi Partinin kıdemli senatörlerinden Lindsey Graham da konuya iliÅŸkin Twitter'dan yazılı açıklama yaptı. 
 
Graham, açıklamasında ÅŸu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin S-400'leri aktif hale getirmesi sonucunda iliÅŸkilerimize zarar gelmesinin önüne geçebilecek bir yol bulmalıyız. Türkiye noktasında kazan-kazan yoluna bakıyoruz, kaybet-kaybet deÄŸil. Müttefikimiz Türkiye ile Serbest Ticaret AnlaÅŸması'nı müzakere ederek daha güçlü bir iliÅŸki kurabileceÄŸimizi umuyorum.
 
Bu, ekonomilerimizi bütünleÅŸtirecek ve her iki ulus için de bir kazan-kazan anlamına gelecek."
 
WASHINGTON/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.