Sosyal Medya

Binali Yıldırım ve Bülent Arınç Başkan Yardımcısı olacak

Yeni sisteme geçilmesiyle başbakanlık görevi biten ve 24 Haziran 2018’deki genel seçimlerin ardından TBMM Başkanı seçilen Binali Yıldırım, bu görevinden de 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin İstanbul adayı olduğu için istifa etmişti.



krem Ä°mamoÄŸlu karşısında Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçimini kaybeden Binali Yıldırım’a ErdoÄŸan tarafından bir görev verileceÄŸi Ankara kulislerinde bir süredir konuÅŸuluyor.
 
Binali Yıldırım, geçtiÄŸimiz günlerde revizyon olması durumunda kabineye gireceÄŸi iddiaları ile ilgili, "CumhurbaÅŸkanımızın gerek kabine konusunda, gerek de diÄŸer konularda hangi adımlar atacağını kendisi karar verecektir. Ülkemizin geleceÄŸi için, milletimizin refahı için, sorunların çözümü için biz bugüne kadar gayret ettik ve bugünden sonra da gayret edeceÄŸiz. Pozisyonun bir önemi yok" cevabını vermiÅŸti.
 
YeniçaÄŸ’dan Muharrem Kılıç’ın haberine göre; AK Parti kulislerinden yansıyan bilgiler, Binali Yıldırım'ın devletin 2 numaralı koltuÄŸuna oturacağı yönünde. ErdoÄŸan’ın CumhurbaÅŸkanı BaÅŸyardımcılığı ve CumhurbaÅŸkanı vekilliÄŸi pozisyonlarının hazırlanması için talimat verdiÄŸi ve Binali Yıldırım’ı bu ÅŸekilde CumhurbaÅŸkanlığı bünyesinde deÄŸerlendireceÄŸi iddia edildi.
 
Üçe çıkarılması beklenen CumhurbaÅŸkanlığı Yardımcılıklarına getirilmesi beklenen isimlerden birinin de Bülent Arınç’ın olabileceÄŸi iktidar kulislerinde konuÅŸulanlar arasında

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.