Sosyal Medya

İstiklal Marşı Derneği'nden Ak Parti eleştirisi: Pervasızca İsmet Özel’in sözüne musallat oluyorlar

İstiklal Marşı Derneği, İsmet Özel'in sözüyle 23 Haziran İstanbul seçimini değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'a yönelik sert bir tepkide bulundu.



23 Haziran 2019 Ä°stanbul seçiminin ardından deÄŸerlendirmede bulunan AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Bülent Turan ÅŸair ve mütefekkir Ä°smet Özel'in bir sözünü kullanmıştı.
 
Ä°smet Özel'e yakınlığıyla bilinen Ä°stiklal Marşı DerneÄŸi, AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Bülent Turan'a yönelik sert bir tepki gösterdi. Ä°stiklâl Marşı DerneÄŸi Ä°kinci BaÅŸkanı Gökhan Göbel imzasıyla yapılan açıklamada "Yıllardır hem Türkiye’nin felakete sürüklenmesi hadisesinin acenteliÄŸini yapanlar hem de münadinin sesinin ulaÅŸacağı kulakları tıkama, sağırlaÅŸtırma, yok etme ile vazifeli bulunanlar bugün hiç ar etmeden, pervasızca Ä°smet Özel’in bu sözüne musallat oluyorlar" denildi.
 
Ä°stiklal Marşı DerneÄŸi'nden yapılan açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı:
 
GeçtiÄŸimiz günlerde AK Parti’li Meclis BaÅŸkanı'nın Ä°smet Özel’in sözlerini tahrif ederek anması hakkında bir yazı neÅŸretmiÅŸ, bir çetele tuttuÄŸumuzu da o yazıda söylemiÅŸtik. Bu sefer AK Parti Grup BaÅŸkan Vekili Ä°stanbul seçimlerinden sonra Ä°smet Özel’in üç ciltlik kitabının ismi ve aynı zamanda Türkiye’yi dolaÅŸarak verdiÄŸi konferansların serlevhası olan “Toparlanın, Gitmiyoruz” sözünü sarf etmiÅŸ. Yıllardır hem Türkiye’nin felakete sürüklenmesi hadisesinin acenteliÄŸini yapanlar hem de münadinin sesinin ulaÅŸacağı kulakları tıkama, sağırlaÅŸtırma, yok etme ile vazifeli bulunanlar bugün hiç ar etmeden, pervasızca Ä°smet Özel’in bu sözüne musallat oluyorlar. Lafı uzatmayıp Ä°smet Özel’in Bir AkÅŸam Gezintisi DeÄŸil Bir Ä°stiklal YürüyüÅŸü kitabından birkaç cümleye yer veriyoruz:
“Ben Ä°stiklâl Marşı DerneÄŸi ku­rulmadan önce de “Toparlanın Gitmiyoruz” konuÅŸma­larında hep ÅŸunu söyledim, dedim ki: “Ben bir felâkete mani olmak üzere konuÅŸmuyorum. Ancak felâket vuku bulduktan sonra birisi harekete geçmek üzere nida etti­ÄŸinde, onu duyacak kulaklar olmasını temin için konuÅŸu­yorum.” Åžu anda felâkete doÄŸru tam gaz gidiliyor. Çünkü herkes parasını, mevkiini, huzurunu muhafaza etmek için gâvurun icbar ettiÄŸi ÅŸeyi yapıyor. Önce gönülsüzmüÅŸ gibi görünüyor; bir süre sonra parası, mevkii, rahatı o kadar kendisine sıcak geliyor ki bu sefer gâvurun istediÄŸinin faz­lasını yapmaya baÅŸlıyor. Bu her gün olan ÅŸey. Gâvurdan daha gâvur oluyor. Ne olacak bilmiyorum! Hâlâ yapılacak ÅŸeyler olduÄŸuna inandığımı biliyorum. Ama yapılacak ÅŸey­ler olduÄŸuna inanmak baÅŸka, bunları yapacak insanların olduÄŸuna inanmak yine baÅŸka… Allah korkusu belki bizi yola sokar mı, bilmiyorum!”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.