Sosyal Medya

Güncel

İşte anket sonuçları: ABD halkı İran ile savaş istiyor mu?

İnternet haber portalı The Hill ve anket şirketi HarrisX tarafından son günlerde artan ABD-İran gerginliğine ilişkin ortak anket yapıldı.



ABD'de yapılan ankete göre, Amerikalıların yüzde 58'inin Ä°ran'a yönelik askeri operasyona karşı çıktığı, yüzde 24'ünün ise onayladığı bildirildi.
 
Ä°nternet haber portalı The Hill ve anket ÅŸirketi HarrisX tarafından son günlerde artan ABD-Ä°ran gerginliÄŸine iliÅŸkin ortak anket yapıldı.
 
Dün ve önceki gün gerçekleÅŸtirilen ankette Amerikalılara "Son günlerdeki Ä°ran'ın düÅŸmanlığına karşı ABD'nin uygun cevabı ne olmalıdır?" sorusu yöneltildi.
 
Ankete katılanların yüzde 19'u ABD'nin Ä°ran'a sınırlı ölçüde askeri operasyon düzenlemesini onaylarken yüzde 5'i ise savaÅŸ ilan edilmesini istedi.
 
Katılımcıların yüzde 49'u iki ülke arasındaki gerginliÄŸe uzlaÅŸma yoluyla çözüm bulunmasını isterken yüzde 9'u da Ä°ran'ın insansız hava aracını (Ä°HA) vurmasına yönelik ABD'nin herhangi bir karşılık vermemesi görüÅŸünü dile getirdi.
 
Binden fazla kiÅŸiyle yapılan ankette katılımcıların yüzde 18'i ABD'nin Ä°ran'a karşı nasıl bir cevap vermesi gerektiÄŸi konusunda kararsız olduklarını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.