Sosyal Medya

Güncel

AB'den Mursi'nin ailesine taziye mesajı

Avrupa Birliği (AB), Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatına ilişkin, ailesine taziye dileklerini iletti.



AB Türkiye Delegasyonundan edinilen bilgiye göre, AB, dün mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mursi'nin ailesine taziye dileÄŸinde bulundu.

Mısır'ın eski CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin dün mahkeme salonunda Kahire'de hayatını kaybettiÄŸini hatırlatan AB kaynakları, “AB, Mursi'nin ailesine baÅŸsaÄŸlığı diliyor." ifadesini kullandı.

MAHKEMEDE ÅžEHÄ°T OLDU

Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi, (67 yaÅŸ) yargılandığı “Vadi en-Natrun hapishanesinden kaçış ve Hamas adına casusluk” davasının duruÅŸması esnasında 17 Haziran'da hayatını kaybetti.

Mısır devlet televizyonu Mursi'nin mahkeme salonunda geçirdiÄŸi baygınlığın ardından hayatını kaybettiÄŸini duyurdu.

 

Mursi'nin ölümünün ardından Ä°çiÅŸleri Bakanlığı ülke genelinde “teyakkuz” durumu ilan etti. Gece saat 11 sularından itibaren Kahire'deki iÅŸ yerleri ve kafeler kapatıldı.

Mursi'nin naaşı ölümünden bir gün sonra yerel saatle 05.00'de ailesi ve avukatının katılımıyla baÅŸkent Kahire'nin doÄŸusunda, Medinet Nasr semtindeki Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatının (Ä°hvan) mürÅŸitlerinin defnedildiÄŸi kabristanda topraÄŸa verildi.

DEMOKRATÄ°K SEÇÄ°MLE Ä°KTÄ°DARA GELEN Ä°LK CUMHURBAÅžKANI

Muhammed Mursi, eski CumhurbaÅŸkanı Hüsnü Mübarek'i istifaya zorlayan 2011 yılındaki halk devriminin ardından 2012'de ülke tarihinde demokratik yollarla göreve gelen ilk CumhurbaÅŸkanı olmuÅŸtu.

Mursi, 3 Temmuz 2013'te dönemin Savunma Bakanı ve ardından CumhurbaÅŸkanı olan Abdulfettah es-Sisi tarafından gerçekleÅŸtirilen askeri darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılmıştı.

Mısır devlet televizyonunda, "Muhammed Mursi'nin iyi huylu bir tümörü bulunduÄŸu, sürekli tıbbi gözetim altında olduÄŸu ve ölümünün kalp krizinden kaynaklandığı" ifade edilmiÅŸti.

Mısır BaÅŸsavcısı Nebil Sadık tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Mursi'nin hastaneye getirildiÄŸinde vefat etmiÅŸ olduÄŸunu ve vücudunda yakın zamanda meydana gelen herhangi bir yaralanma olmadığı belirtilmiÅŸti.

3 Temmuz 2013 darbesinin ardından gözaltına alınan Mursi hakkında farklı suçlamalardan 6 dava açıldı. Bu davalardan 4'ü sonuçlanmış 2'sinin ise duruÅŸmaları devam ediyordu. Sürmekte olan davalardan birisi yargıcın 2015 yılında Mursi hakkında idam kararı verdiÄŸi ve yüksek mahkemenin 2016 yılında bozduÄŸu “Hapishaneler baskını” davasıydı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.